Namn: Lösen:

Dyk nr: 108, Värmdö, Lillsved "M/S Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-09-06
MAXDJUP :
18,3 meter
DYKTID :
71 minuter
VATTENTEMP :
3 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
725 ggr

Eric hade lite problem med sina flaskor så han fick låna mitt extra par (sonens).

Följde linan som gick direkt mot Harm och räknade med kompass den sista biten men linan var fixad sedan jag var här sist för två veckor sedan. Det blev den vanliga turen runt. Det var några andra dykare på plats som kommit i gummibåt inne från stranden men vraket är ju stor så det blev ingen stockning.

Episod: När jag skulle följa efter Eric genom styrhytten rykte någon mig i fenan. Vänder mig om och ser att det är en gosse som blir lite undrande när han ser mig. Han visar upp två fingrar och jag förstår att han letar efter paret som vi mötte innan Eric simmade igenom. Pekade ut riktningen mot aktern dit de simmade. Fick för mig att det var instruktören som letade efter sina adepter.

Sedvanligt snack på muggen innan sista varvet runt bygget och linan mot Galeasen. Tog ett långsamt varv här också innan vi började följa linan tillbaka utmed berget. När linan slutade simmade vi vidare för att komma upp vid stranden. Gjorde här en grov tabbe. Följde botten på cirka 5 meter utan att kolla kompassen. Efter ett tag kändes det som vi simmat för långt. Mycket riktigt … vi var nästan ute vid grynnan. Ytsim tillbaka mot stranden. Att tänka på är att även den enkla kan bli fel om man inte håller på rutinerna.

Fika på (strand-)kaféet satt riktigt bra. Tjejerna har riktigt goa kakor.

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Harm, Lillsved Värmdö (och Galeasen)