Namn: Lösen:

Dyk nr: 109, Vaxholm, Rindö "M/S Storö (Trassel)"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-11-01
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
928 ggr

Premiär på Storö aka Trassel.

Stämde träff med Eric till 11:00 så vi hamnade på samma Vaxholmsfärja. Det blev rätt väg när Eric fick köra före :-)
Det var lite båtfolk som meckade på sina upplagda båtar och de var lite nyfikna så de kom fram och pratade. Vi fick en bäring utpekad var bubblorna brukade synas när dykare var här. Smidigt att kunna köra ända ut på piren. Vi fick reda på att de väntade in en båt så dykflaggan placerades väl synligt i pirens förlängning.

Ihopp från bryggan med stege var ju kanon. Det blev direkt djup botten djup eftersom vi var ute på en pir. Jag hade den utpekade bäringen inställd och vi simmade lugnt iväg. Det var inte många sparkar innan Trassel, numera känd som Storö, tornade upp sig.

Det blev några svängar runt utmed botten och ovan innan vi sökte oss mot fören. Nu ramlade polletten ner angående dykbeskrivningen ... Dyk ner längs stenarna.
En gigantisk sten mur typ 5 meter hög går endast 2 meter framför fören. Det är nog pirens förlängning. Vi simmade utmed muren tillbaka och kollade in bland stenarna och såg lite småfisk. När vi skymtade en båtskugga på ytan vände vi tillbaka för då hade vi kommit lite långt in. Kom upp till ytan vid stegen så det vara bara att klättra upp.

Ett bekvämt vrak att dyka på. Lätt tillgängligt och inge djup gör det som ett perfekt andra dyk efter Harm ... så länge det inte är båtsäsong.

Tack Eric för ett trevligt dyk.

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - M/S Trassel, Rindö