Namn: Lösen:

Dyk nr: 109, Harm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-12-30
MAXDJUP :
17 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
909 ggr

Äntligen fick jag till ett dyk med Fredrick igen. Nu med ett färskt (nåja) cert i handen så bestämde vi oss för att se insidan av Harm, det var premiär för oss båda.
Det var inte någon is vid istigningsplatsen men väl halt som bara den. När jag stod i vattenbrynet så bestämde jag mig för att checka allt igen (är så jobbigt att behöva simma tillbaka). Insåg då att inflatorn hade frysit så att det inte gick att trycka in. Lite jobbigt att hålla avvägningen utan vinge så jag med Fredricks hjälp trycktes knappen in....och fastnade naturligtvis i intryckt läge...stängde av förstasteget (varför jag inte lossade på slangen vet jag inte) och lyckades få loss knappen.

Nu hade däremot förstasteget frusit..efter lite upptining i det 2 gradiga vattnet och lite hjälp från Fredrick så fick vi det att lira igen...dykning på vintern är underbart..:-)

Själva dykningen gick bra och vi gick direkt mot nedgången. Fredrik gjorde fast linan och efter ljussignaler så bar det av nedåt. När jag kom ner så var det en jäkla soppa (otroligt lättsiltat) och Fredrick hade svårt att hitta nya linpunkter men efter lite "disskusion" så gav vi oss av vidare in. Fredrik var vänlig nog att stanna vid några tillfälle så att även jag fick se stora delar av vraket "osiltat". Vi bestämde oss för att lämna maskin till nästa gång och gav oss av tillbaka. Hade vi inte haft linan så finns det ingen chans att jag hade hittat utgången, blev lite förvånad när linan helt plöstligt gick uppåt...Var bara hur roligt som helst att dyka och jag kände knappt att pulsen gick upp när vi "bökade" omkring inne i vraket...Tackar för det Mattias..:-)

Vi gjorde säkerhetsstopp simmande tillbaka mot stranden och till min stora förvåning slog jag huvudet i ett tjockt isflak när jag skulle bryt ytan...det hade drivit in isflak under vårt dyk men det gick att putta undan dem så uppstigningen gick bra. Ett trevligt dyk jag sklle kunna göra igen (maskin är ju outforskad..:-)