Namn: Lösen:

Dyk nr: 118, Lillsved Värmdö - "Harm"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-06-02
MAXDJUP :
19,5 meter
DYKTID :
32 minuter

Efter fika och en härlig båttur i det vackra vädret var det så dags för dyk nummer två denna dag och vraket "Harm". Återigen skönt att slippa ytsimmet. Jag och Kentha bestämde oss för att träna lindragning. Fäste linan direkt när vi kom ner och drog ner i lastrummet. I andra lastrummet "nyper" rulleländet, försöker på alla sätt att få loss den men lyckas inte utan vi bestämmer oss för att kapa linan. Efter detta misslyckande kände vi inte för att dra vidare utan simmade tillbaka upp på däck och simmade akterut till toaletten. Samtalade lite därinne om hur vi skulle fortsätta dyket, tog en tur genom hytten, där sitter ett stort kugghjul i mässing som ratten tidigare suttit på... innan nån satans vrakplundrare lagt vantarna på den vill säga.
Simmade ut ur hytten och förut, kollade in i några luckor och sedan avslutade vi dyket. På säkerhetsstoppet tränade vi på att stänga av och på kranarna. Lät backuppreggen jobba lite.

Väl uppe på båten får vi beskåda en advanced kurs som ägnat tio minuter till att simma ut till bojen. När de väl hämtat andan går de alla ner, med fötterna först och dunsar ner på de ur vår grupp som ligger kvar på linan. En av eleverna kommer sen upp i hög fart, passerar återigen de på linan och försvinner sen ner igen för att så småningom komma upp till ytan. Ingen instruktör kommer upp. Är det rimligt att en känd skola i stockholm kör advancedkurser med 300 meters ytsim, en obefintlig ytorganisation och utan dykflagg i detta trafikerade område?

EAN 28
2x12
100 bar ner, 40 upp