Namn: Lösen:

Dyk nr: 314, Harm, Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-02-07
MAXDJUP :
15,9 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
502 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Lars-Åke är ju ständigt toksugen på att få såga med motorsågen (hur många dykklubbar äger en motorsåg för isdyk??) och efter lite sedvanligt joxande så bestäms Rindöfärjan kl 10. Bill från Brottby, jag och LÅ i min bil, David och Håkan i varsinn bil.

Jag erkänner, har aldrig dykt Harm från land så Lillsved, park och fik blev en ny upplevelse. Fint men en jädra massa snö.

Pulka. Pulka. Pulka. Ordet för dagen. Jag fick en pjonk i huvudet och insåg, precis när jag stängde luckan till bagageutrymmet till bilen inför avfärd, att en pulka är grejen. David hade missat detta (och en del annat också...) och fick släpa allt ut till vaken. Urk.

Med två GPS:er och jämkande på svenskt vis så valdes en position mitt emellan. (Men Håkans GPS visade rätt). Skottade upp en härlig ring och sågade för fullt. Bill med vacker istång, LÅ med sågen i full fräs.

Håkan, Bill och LÅ hoppade först och fäste lina till vraket. Jag och David väntade på att frysa tårna. Killarna kom upp och vi hoppade i. Kallt. Hela tiden 0 grader oavsett djup. Men mycket bra. Härligt ljus och bra sikt i aktern. Vi mötte upp och David pillade med nya kameran (jovisst så blev det ingen bild på mig pga "det var så svårt med rattarna...", Bill som älskar rattar, David verkar lite mer avogt inställd). Jag lossade linan och försökte få killarna att fatta att dom kunde dra upp den.

Vi rundade aktern och kikade på lite prylar. Jag stannade upp vid muggen men valde att stanna utanför eftersom vi hade linor upp till vaken.

Samlade upp framför hytten och gav oss förut mot stegen och den lilla dekalen (hmm, vad stod det da??). Sikten blev ordentligt kass i fören så vi vände akterut. Det hade gått närmare 20 minuter så det började kyla på lite. Väl tillbaka mot hytten så valde vi uppstigning. Sedvanlig lek under isen och en hel del fotande och till sist förlossningen genom trekanten (hmm, juste liknelse....).

Gott kaffe och te samt choklad och snack och packning. Allt blev givetvis till isblock efter en liten stund och det var bara att packa pulkan i det fantastiska vädret. Bill, den lilla nätta varelsen, lyckades trampa igenom isen på vägen in men hade torrdräkten på så det gick ok. Men det var sörjigt och bara typ 1 dm vettig is där ute och ojämnt (samt en hel del båtar som stannade vid Lillsved).

Tack för en bra dag.


0 vikt
Faber 2 x 7 x 300
270 -> 180
SAC 19,4

Parkamraters loggar:
David Andersson - Harm, Lillsved