Namn: Lösen:

Dyk nr: 317, Kastellvraken, Rindö/Kastellet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-03-28
MAXDJUP :
22,1 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
366 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ja, då var det ju så att LÅ och Håkan ville se dessa vrak (och kanske fota och reta Bill eller nåt) så det blev en söndagstur också. På vägen ut så är det tyvärr lite väl tidsoptimistiskt från min sida och vips så hamnade en fylleskrinda/5.5:a limo (mopedbil) framför och så var det till att gasta lite i min ensamhet innan jag han vräka mig igenom grindarna på Rindöfärjan 2 sekunder före avfärd. Hur i helvete kan man komma på att folk som inte har förmåga att ta körkort ska åka runt i fordon som kör i 45 på allmän väg. Är det att förbättra trafiksäkerheten?? Nä fy faan!!

Nå, jag kom ju med och fick ett snack med boysen (läs: dom andra gubbarna) och vi kom över och klädde på oss så vackert. Men då, vips, så var Niklas och Tessi där med ett gäng glada (?) gossar från gårdagen. Karlsö hade varit en..... mörk.... och bister upplevelse och nu skulle dom också till Kastellet. Niklas gick ut och lodade vraken och tutade så vacker så vi skulle se IRL vad dom låg. Låååååångt sim insåg vi och kanske också Niklas för han kom tillbaka och erbjöd skjuts. Glamoröst och vänligt.

Men då inträffar det där som vi är så vana att se och höra. Stress. "Å redan då borde jag börja ana oro"...

Fort på med paketet och handskar och Håkan var redan i vattnet och LÅ hjälpte mig med handskarna och så nä, nu måste jag stänga bilen och snabbt i vattnet och så iväg med Tessi. Väl över på andra sidan inser jag att jag har kamera och bra med luft och ishuva..... men inga instrument. Jag som gnällde över att jag inte hade någon kompass sist och nu står jag där. HELT UTAN ALLT. Så ska det väl inte vara?!? Nåja, jag hade ju fått låna Honkens hid så jag var ju inte helt naken.

Vi plumsade i och jag kände mig faktiskt förvånansvärt naken hela dyket. Att inte ha dykdator när sikten är sådär och sen försöka förstå djup och tid och uppstigning osv utan speciellt bra visuella referenser är en rejäl utmaning. Nice and easy är tipset. Sen hjälper det ju inte att Håkan skickar på 2 x 100 w halogen för att filma och sen släcker titt som tätt. Det blir ju helt jävla bäcksvart och snubben försvinner helt o hållet. Bra med svarta dykprylar. Eller inte.

Nu kom vi ju ner från andra hållet så det blev helt tokigt navigeringsmässigt (och man ska väl kanske ha en kompass, eller....). Vi joxade runt och konstaterade att det är nog 2 eller kanske t o m 3 båtar det är frågan om. Ordentliga byggen och ratt och div pryttlar och ventiler och trappor. Kanske lite magstarkt att kalla det pråmar så jag håller nog fast vid min benämning Kastellvraken.

Mycket trevligt och en bra översikt av vraken. Ett är nog typ 20-25 och ett annat runt 40 meter. Efter en stund (bra att ha dykdator....) så tummade LÅ och vi gav oss hemåt.

Snäll Niklas skjutsade tillbaka och söndagen var en glad dag. Tack igen, Niklas!


0 kg
Faber 2 x 7 x 300
240 -> 130
SAC 16,5