Namn: Lösen:

Dyk nr: 14, Ingrid Horn - från Tessie


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-05-08
MAXDJUP :
31,5 meter
DYKTID :
45 minuter
VATTENTEMP :
1-3 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
692 ggr

Då fick man Dyka Ingrid för första gången, hennes rykte om spektakulär sikt (eller kanske inte) hade föregått henne och stämde rätt bra, 1 meters sikt.
efter en mindre nogrann genomgång gick vi ner med Bill som ledare för dyket då han dykt henne flera gånger förut.
Halvvägs ner kommer Bobben bort en stund, sen går vi vidare till ratten, som var behållningen på dyket, gick ner längs skrovsidan till propellern samt roder vilket jag inte riktigt fattade vad det var i den lysande sikten, här blir det lite kompliceratdå Bill och Bobben simmar mellan rodret och propellern här tappar jag dem, kan bero på att jag inte gillar extremt dålig sikt och blir disorienterad då, eller nåt, men hur som helst tappar vi kontakten jag väntar en stund där vi senast sågs går lite upp längs skrovsidan och sedan ner igen till samma ställe efter ca 4 min. så ser jag dem och vi fortsätter dyket, som sagt tur att Bill var med som med tanke på förhållandena navigerade bra, själv hade jag nog kommit bort och fått göra uppstigning mitt i farleden (mindre bra), skulle nog gjort en bättre genomgång.
vi fortsätter dyket riktigt var vet jag inte då man inte såg nåt, men vi kommer i varje fall tillbaka gör ett gasbyte vid linan och börjar gå uppåt här får Bill en frysning, vilket han ordnar, men som man självklart inte ser pga den frapperande sikten, vi gör vårat deco, och vid 3 meter får Bill nog av dekot som enligt planen var några minuter längre och går upp, jag och Bobben föjer nån minut senare.

Den här gången vann sur tant Ingrid men det blir fler gånger, aldrig man låter den surkäringen få sista ordet, för egentligen är hon nog ganska fin (om man bara kunde se henne), dessutom kom vi inte fram riktigt till bygget pga separationen, klantigt av mig, i sån sikt måste man hålla ihop om man tappar uppmärksamheten 10 sek. kommer man ifrån varann, hade vi fått göra det planerade dyket är det ändå tveksamt att man fått ut mer, då man ändå inte sett något.

Parkamraters loggar:
Robert Kingfors - Ingrid Horn
Robert Kingfors - Mannes vrak, "Emanuel", Ornö