Namn: Lösen:

Dyk nr: 251, Henny af Waxholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
Sigge  
DATUM :
2010-05-01
MAXDJUP :
26 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
565 ggr

Helgens event är Norrtäljehelg med WH och Petter plockar ut tillgängliga godbitar åt oss.
Flera gånger under vekorna innan hinner jag ångra att jag ens bokat in det, har egentligen varken tid eller ork för att åka iväg en hel helg, men väl på plats är jag ändå glad över att ha kommit iväg.

Henny är en gammal våt dröm. Minnesbilderna av henne som ett kalleanka-vrak i ensamt majestät på botten faller dock snabbt i kras.
Dels så är det ganska många år sedan jag var där, dels är jag en helt annan dykare nu, dels har tidens och dykares tand också gjort sitt. Dagens sikt gör det dessutom svårt att få en bra överblick.

Vid nedstigningen känns det lite sådär. Yströmmen tog lite på krafterna så jag har lite puls redan när vi droppar nedåt, det är mörkt och kallt och S halkar lite efter pga. något trassel. Tar det dock väldigt lugnt och väl nere vid vraket så är allt alla tiders igen. Mammas gata.

Vi går ned som första par och hinner in och ut och runt ett par varv innan nästa gäng ansluter.
Har inte dykt med S sedan vår gemensamma ITT men allt funkar bra och vi är jäkligt snygga tillsammans. Enda gruset i glädjebägaren är sikten. Väder och vind är med oss men tydligen har algerna redan börjat dyka upp i vattnen. Isen har ju precis släppt så när skall man åka ut egentligen?

I lastrummet har en del balkar rasat och något genomsim till ehh.. blir det inte, det kan kanske gå men då blir det vääl trångt.

Vi känner oss nöjda efter ett tag och sparar gasen i bakpaketet till nästa dyk. För övrigt var det inte ett smart drag att köra failsafe våthandskar hela helgen. Aningen kallt blir det efter ett tag.