Namn: Lösen:

Dyk nr: 94, Harm, Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-05-09
MAXDJUP :
18,0 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
576 ggr

Dags för kära HARM igen!

Var lite orolig för dagens dykning, hade nämligen jobbat 6 nätter på raken och sen så skulle man försöka somna på kvällen och upp på morgonen, gick väl inte så vidare bra men några timmar blev det.

Mogge och jag möttes upp på sista Shell macken innan man kommer ut till Lillsved, jag tog täten o visade vägen, väl framme strax efter 11 så var det inte en endaste dykare i sikte fast det var Söndag och uppehåll, märkligt!

Vi tog det otroligt lugnt som vanligt vilket är underbart, Mogge kör med singel flaska (10x300) så det blev att göra ytsim ut till HARM (10 min), skönt att den är bojad. På väg ut så såg det ut att vara god sikt säkert 3-4m men när vi gick ner på vraket så var det totalt skit kanske runt 1-2m, mycket partiklar i vattnet och riktigt kallt fast vi är inne i Maj.

Första gången för Mogge på HARM, dålig sikt och att han hade bara backup lampa så vi gjorde inget avancerat utan följde båten längs relingen runt, lyste in genom lite gluggar här o var så Mogge fick se.
Mogge slog huvudet i en bom LOL men ingen fara skedd, jag visade honom toan genom att sticka upp huvudet men Mogge tvekade så vi simmade vidare.

Mogge visade mig 100 bar kvar och ett par minuter efter det så tog vi linan mot stranden, gissar på att han hade då 90-95 bar. Jag sa att jag brukar blåsa runt 30 bar på sträckan så har du 90 så blir det säkert OK.

När vi kom till stranden så pekade jag -"vi simmar ditåt" dvs mot där vi ska gå upp. Mogge drog iväg i väldig fart och sen såg jag att han börjar att gå upp, själv stannade jag på ca 3-4m och tog mina 3 min stop.

Väl uppe så frågade jag, -"fan du stack iväg som en avlöning" ja jag hade bara 13 bar kvar ooops! men såg först fel och trodde jag hade 6 bar (han har digital manometer).

Mitt 6:e dyk med dubbelpavorna och nu börjar det kännas riktigt bra!

D12
185 bar ner
110 bar upp

Parkamraters loggar:
Mogge Sköld - Harm, Lillsved
Mogge Sköld - Galeasen, Lillsved