Namn: Lösen:

Dyk nr: 95, Galeasen, Lillsved


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-05-09
MAXDJUP :
12,6 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
2-4 grader
SIKT :
3-4 meter
VISAD :
569 ggr

Efter mycket goda grillade korvar och lite dryga 2tim ytintervall så var det dags igen!

Vi bestämde oss för att skippa HARM eftersom sikten var skräp, så det fick bli Galeasen istället!
Vi ytsimmade till bryggan, gick ner och satte kurs mot Galeasen, väl framme så simmade vi runt den ett par varv, därefter följde vi botten bortöver på 4-6m djup, inget av intresse hittades förrutom att vi såg en järndörr med en fönsterglugg och vi bägge tänkt -" hmm ser ut som en dörr från HARM".

Efter en lång simtur så kom vi fram till en sandbotten som typ stupade rätt brant utåt, så jag gjorde tecken att "vi vänder", en bit på tillbaka vägen gick vi ut till 10-12m djup och scannade av botten men inget av intresse.

Efter en stund kom vi tillbaka till Galeasen, kikade en kortis på den och följde sedan linan som går mot bryggan. Följde kanten mot istigningsplatsen. Gav tecken till Mogge att vi ligger här en stund och bara relaxar, tränar på avvägning, simtekniker. Jag tänkte visa Mogge hur man skjuter boi men mina läppar var inte i topptrim så vi tar det en annan gång, kände mig rätt mör i fingrarna oxå.

Testade att nå kranarna, först nådde jag dom inte alls, tog då tag runt flaskorna i baken och sköt upp paketet eller hur man ska säga och då nådde jag kranen med min höger hand, mitten kranen nådde jag oxå, var inte direkt jätte enkelt men nådde dem OK, avvägningen funkade bra samtidigt.
Efter MYCKET möda nådde jag även vänster kranen med vänster handen men ojojoj det var svårt, hade ingen kraft att skruva. Nu var jag på ca 3m djup undra hur detta går på 20m när man är mer squeezad? hmm, nu var jag iof rätt kall efter 65min i 2-4 gradigt vatten så kanske gör oxå till.
Nåväl första gången = bambi så det blir nog bara bättre, ska börja strecha mera oxå!

7:e dyket med dubbelpaketet och nu känns det riktigt riktig bra!

Tack Mogge för en trevlig dykdag!

D12
110 bar ner
40 bar upp

Parkamraters loggar:
Mogge Sköld - Harm, Lillsved
Mogge Sköld - Galeasen, Lillsved