Namn: Lösen:

Dyk nr: 119, Lövsta kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-06-12
MAXDJUP :
27,4 meter
DYKTID :
57 minuter

After Work Dive med Fille, simpis och DD Daniel.

Behagligt ytsim över första brottet. Jag och Fille gick in i långa gången och ner i schaktet. Halvdålig sikt, kikade in på kontoret till höger och fortsatte sedan innåt. Lina dragen hela vägen. Till slut kom vi till en avsmalnad med bräder och väljer här att vända. Rykten säger att man kan ta sig upp till brott nummer två men där är det igenspikat. Nåväl... tillbaka och upp från schaktet, fortsatte tunneln ut i brott två.
Via gången tog vi oss till trean, simmade en bra bit för att kika på bilarna men vände innan. På tillbakavägen stannade stack vi upp huvuderna i luftfickan... jäkligt skumma ljud där nere.

Tillbaka via långa tunneln till första brottet där vi sökte av botten.. hittade inte ett skit förutom ölburkar och en spis ;-) En plåt med balkar som det verkar vara någon sorts rum under(?) Ruskigt dålig sikt. Simmade runt i ca 10 minuter innan vi avslutade med att skjuta bojjar, låg ca 4 minuter på safetystoppet.

Simpis och Daniel hade till allas förnöjelse hittat en BH. Fille konstaterade att det var perfekt att förvara spool och annan utrustning i. Hur DIR som helst ;-)

EAN 36
2x12
170bar ner (snål Divexfyllning), ca 40 bar upp.