Namn: Lösen:

Dyk nr: 112, Sv "Alviksvraket TORE" Alvik


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-06-21
MAXDJUP :
10,0 meter
DYKTID :
67 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
SIKT :
1-2 meter
VISAD :
811 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Blev lite dyksjuk efter att i förgår varit på Harm. Börjar nojja lite men tar sedan mod till mig och ringer min räddare i nöden. Ludde ställde gärna (?) upp på ett litet kvällsdyk på Tore.
Klär på oss på gräsplätten bakom husen och tar oss likt gravida pingviner ned i vattnet. Bestämmer att vi tar en tur ut till segelbåten först för att sedan smeka Tore lite runt kölen...
Segelbåten bjuder på usel sikt som vanligt, men tycker ändå att den kan vara värd ett besök. I alla fall som man fick skratta lite åt, förlåt, med Ludde. Han har tydligen gjort som tradition att alltid lyckas med konststycket att slå huvudet i nån av alla stockar på vägen dit. I dag gjorde han inte det sa han och jublade tydligen för sig själv ute vid segelbåten... Skulle han inte gjort. På vägen tillbaka tog Mälarguden åter över sitt element och styrde gossens välpolerade huvudsvål till en närkontakt med en av stockarna. Gick dock bra så det var inte så farligt. Tyvärr missade jag denna tilldragelse på grund av sikten, det enda jag såg var gula fenor som sprattlade framför masken. Sikten lättar lite när vi kommer fram till Tore och drar runt ett par varv. Ser en lake i ett av hålen på styrbordssidan.
Jag försöker fota lite denna gång. Har gett mig F-N på att jag någon gång ska få till några bra bilder, men det verkar som om jag kommer få öva ganska länge, men skam den som ger sig. Testar också att filma lite.
Efter att vi plaskat runt lite ger jag tecken på att det är dags att dra sig tillbaka mot torra land.
I motsatts till Ludde måste jag andas, och luften börjar så sakteliga tryta. Jag är grymt imponerad av honom då det verkar som om mina D12:or inte räcker längre än vad han gör sig av med i en enkel 12:a. Är nog samma sak där som med fotandet, träning... Kan nog aldrig bli för mycket av den varan.
Det bästa med att träna dykning är ju faktiskt att man också dyker när man gör det.
Uppe på land surrar vi runt lite och bestämmer lite löst att om vi inte får problem på hemmafronten mötas upp dan efter vid Värdshusvraket som jag aldrig varit på.


Ned 21:07
2*12*232. EAN 21
AGIR Niord, backplate 5mm + 2kg bly = 6,4 Kg
ROBUST Canister med Classon LED uppgradering
Apeks FSR *2, Apeks XTX 200 *2.
Ursuit dräkt.

Parkamraters loggar:
Ludek Hendrych - Alviksvraket Tore, Alvik, Stockholm