Namn: Lösen:

Dyk nr: 330, "S/S Nordmark" Liepaja, Lettland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-06-19
MAXDJUP :
27,7 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
429 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

M24 v24 till Lettland

Nämenvaffa.....

Inblåsta ytterligare en dag. Den jävla västanvinden. Som jag säger - allt skit kommer från Götet... not..

Surt som Sören att ligga i hamn igen. Det enda som kunde skapa lite glädje var rykten om en fruktad gokartbana till rimlig peng. Jädrar vilka horn som började växa och OJ vad jag fick ont i armarna. Urrrk. Spöa skiten ur alla utom den lille ettrige från Umeå - elak och snabb. Elände och allmänt hån. Men kul.

Trots att det mojnat rejält och var rätt så lugnt så var det ordentlig ytström vid vraket. Det var redan bojat?! Blev isläppt lite sent och fick simma som en utter mot strömmen innan jag kom fram till bojen. Låg och vilade en hel stund och sen blev nedstigningen kass för sikten var kass vi ytan så jag fick gå upp och börja om.

Vi hade beslutat att jag skulle leda hela dyket och så blev det. Landade på slutet av fören (vraket i två delar) och sökte aktern. En hel del skrot och penetration fint och välordnat med hjälpsamma kamrater. Hittade en del porslinsskärvor. Sökte tillbaka till fören och hittade flera sjunkbomber och ett spett (?) som tydligen användes av lite locals för att öppna bomberna (här ligger nog Simon i lä ändå...). Stor bärgningsbur också. Tog fören och kikade på kanonen samt in i fören via öppning i aktre delen. Bra hjälp och kontakt med Göran.

Trevligt men förundrad över lokala dykares beteende.


3,3 + 3,9 V-vikt
Faber 2 x 12
132 bar (EANx 36)
SAC 17,4

Parkamraters loggar:
David Andersson - Nordmark - Lettland med M24
David Andersson - M365 - Lettland med M24