Namn: Lösen:

Dyk nr: 1, Fjällboholmar,


DYKARE :
PARKAMRAT :
Pk Malin Eriksson, instr Cristina Eriksson  
DATUM :
2002-06-15
MAXDJUP :
5,5 meter
DYKTID :
25 minuter


Första utedyket! Strålande sol, lugnt vatten och en jättevacker dykplats. Man skulle lätt kunna sitta på klipporna, eller den lilla sandstranden, och bara _vara_. Mmmm.
Men vi skall ju vara under ytan. Efter mycket kånkande på tuber och all utrustning en nybörjare anser sig behöva är det genomgång av dyken. Montering av utrustning och spänd förväntan när alla kränger på sig sina saker. Jag tror det var knäpptyst när vi tog på torrdräkterna, alla hade fullt upp med att få alla saker rätt. Desto mer uppsluppet blev det när man såg hur alla såg ut och hur obekväma alla var. Igång från land - jäääklar var svårt det var! Jag och Malin svalde båda en ansenlig mängd vatten under våra tappra, tafatta och ytterst ograciösa ansträngningar att få på oss fenorna i vattnet. Äntligen på väg, ok-tecken till dykledaren och så är vi på väg ner!!!
Tufft att sitta där och andas, tuffare att kunna simma runt och astufft att känna att detta går ju bra!
Vi såg några rödspettor, två andra "konstiga" fiskar och en läbbig pressänning. Svårt med avvägningen, var ofrivilligt uppe vid ytan ett par gånger, hamnade upp och ner en gång, drogs ner av Cristina och Malin.
Jättenöjd med dyket, bra sikt (5 meter?), sandbotten. Det döda sjögräset som flöt precis ovanför sandfårorna gjorde att man trodde man simmade bakåt ibland.
Upp, tråckla av fenorna - inte ett dugg graciösare än vid påtagningen - var kaffesugen, termosen med hett kaffe låg i väskan... men utan mugg! Jäklar. Lyckades till slut få tag i en mugg och gud vad gott det var!!
Lägger utrustningen på tork, vi sitter i solen äter matsäck och pratar om dyket, väntar på nytryckta tuber och ännu ett dyk och njuter av att äntligen fått hälsa på östersjön. Livet är väl härligt!
Loggar dyk nr 1 i loggboken.