Namn: Lösen:

Dyk nr: 3, Melby, Älmsta


DYKARE :
PARKAMRAT :
Pk Thomas Frykberg, Instr Johanna Ekström  
DATUM :
2002-06-16
MAXDJUP :
19 meter
DYKTID :
21 minuter

Ruggigt väder idag, det duggregnar och klipporna är hala. Istället för att riskera benbrott bildas snart en kedja som langar all dykutrustning från bilarna till dykplatsen.
Jag är spänd, första djupdyket är det idag, och det känns som om detta är det första "riktiga" utedyket. vi tog med lina, flytdunk och viktbälte och när Johanna och Matte till slut fått allt att sitta bra gjorde vi en nedstigning efter lina. Det kändes att vi var djupare än vi varit förut. Växelandning, cykloptömning. Det gick bra att avväga sig med torrdräkten på nervägen, bara att pysa i luft efterhand, vi var nere på 19 meter och det var kallt om kinderna. När vi började simma tillbaka var det mycket svårare att hålla sig på plats, jag tycket det var hopplöst svårt att tömma torrdräkten simmandes, fick lätt luft i benen och ryggen och ville helst stanna upp när jag skulle tömma. Fick hålla Tomas i handen för att hålla balans och position. Till slut gick det bra.
Trött på att ytsimma, blir sjösjuk av att simma på rygg och mår illa. Men duggregnet övergår sakta till sol och livsandarna börjar så smått återfinna sig. Lunchen satt finfint. Pastasallad. Kläderna ligger på tork och vi ligger på klipporna och väntar på tuber. Tittar på vår utvräkta utrustning efter 14 dykare och känner en mysig hemmahörighet. Livet är bra skönt!
Sikt 4 meter? Buden på temp på 20 meter låg mellan 4-10 grader.