Namn: Lösen:

Dyk nr: 168, Kullavik - avrostning


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-07-07
MAXDJUP :
7,6 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
SIKT :
3-6 meter
VISAD :
524 ggr

Syfte : Avrostning av mig sedan förra året och 2 år sedan för Anders
Paket & vikt : 10 L 232 och 10 kg som gick till 8 kg med 110 bar
Väder & viz : Mest soligt, 5m/s s-sv & 3-6 m?
Pers. form : 70-Fet & otränad *lol*
Utr : Sommar, torrhanskar enbart, ingen luva tunna + trekkingsockar, t-shirt, cykelbyxor§
Tid : 18:26 - 19:04 = 38 min
Bar : 195-110 = 86 bar slurpat
Djup/medel : 7,6 m /6,1 m
SAC : 13:89, inte dåligt för mig!

Kändes riktigt ok, förvänade ok vid tanke på hur lite jag dykt sista åren! Trimmet kom snällt men jag tjafsade lite/en del med avvägningen pga överviktad. Rackarns vad svårt det var att gissa vilken vikt jag skulle ha när det verkar som om jag byter vikt till den flaskan varenda gång enligt loggboken! Hm, att skriva in form och mer exakt vad jag har på mig skulle kanske vara en ide för att göra kommande bedömningar lättare..

Såg en del små blå sjöstjärnor, en bojsten mitt ut/lite höger från bryggan, många fina snäckor, spigg, kantnål, stensnultror, ev en halvstor bergylta, smörbult, en mask som var lite lurvigt röd i mitten och kal och gul på sidorna (edit: en arenicola marina/sandmas) Strandkrabbor och en krabba som kalasade på en manet, såg rätt kul ut då krabban var bra mycket mindre! *lol*

Språngskiktet idag var rätt häftigt disorienterande, som flytande matolja framför i vattnet ock gav udda illusion av hur piren såg ut. Rätt coolt, speciellt när et jättestim av spigg simmade i det!

Vad som var bra var att vänstra sidan nu var som gjort för mig att gå i/ur och ta på fenor för korta mig, trevligt! Ja, och att för en gångs skull ha liite mindre siltning än Anders var ju en inte helt fel känsla för självförtroendet heller då det banne inte är någon vanlighet utan rollerna vanligtvis är tvärtom! *lol*
Mindre trevligt var att det nu kör omkring vattenskoter där å definitivt dykflagga och gärna säck uppe till nästa dyk för säkerhets skull.

Ett riktigt skönt dyk och guuud så skönt det var att fått råd att trycka flarrorna och kunna komma i vattnet igen!