Namn: Lösen:

Dyk nr: 179, Malaysia, Tioman Island, Fan Canyon (Coral Island)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Tom Gunningham  
DATUM :
2010-07-11
MAXDJUP :
22,3 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
VISAD :
198 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Under mitt internship i Singapore åkte vi på en weekend till Tioman Island i Malaysia. En av dagarna dedikerades till dykning som jag har hört otroligt mycket bra om. Men hur bra kan det vara egentligen tänkte jag, det är ju bara tropisk dykning.

Svaret är faktiskt att det var sjukt bra, högt över förväntan. Miljöerna går inte riktigt att jämföra med Australien eller Röda havet men det var många andra saker som var otroligt najs. Det var inte mycket stora fiskar men desto mer av de mindre. Har nog inte simmat bland så stora stim av fisk tidigare som vi hade här. Också ganska mycket schysst makro och flera nudiebranchs som jag inte sett tidigare. Svårt att sätta fingret på vad som var så bra men det var mycket bra. Kan också starkt rekommendera B&J's dive center, helt klart det bästa på hela ön!


Dyk #1
Fan Canyon

Dök i en grupp med något mer erfarna dykare, Det var jag själv, Tom från UK, Yushi från japan och Chris från UK, tillsammans med en DM från danmark som visade oss runt. Platsen är känd för sitt makro och för en ravin som är fullständigt fullsmockad med fan-corals. Bra sikt och kul att få fotografera lite för en gångs skull. Spenderade såklart största delen av dyket med att titta genom LCDn snarare än att titta på sakerna i verkligheten.