Namn: Lösen:

Dyk nr: 182, Malaysia, Tioman Island, ABC Jetty to B&J beach


DYKARE :
PARKAMRAT :
Zorro  
DATUM :
2010-07-11
MAXDJUP :
8,8 meter
DYKTID :
90 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
VISAD :
276 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Jag hade en timma på mig att springa hem till mitt place, ladda kamerabatteriet och slänga i mig lite middag innan vi skulle göra vårt nattdyk. Stressad som jag var när jag kom tillbaka till centret så glömde jag först ta med ett viktbälte, åkte snabbt tillbaka på en av mopederna (moped med sidovagn som vi åkte 5 dykare med ett dykpaket på). Väl tillbaka så tar jag på mig utrustningen innan jag inser att jag glömt ta på mig våtdräkten, tar av mig igen och sen inser jag att viktbältet är för kort, sätter vikterna på harnesset och är äntligen klar. Man är helt klart lite lika effektiv när man är stressad!

Vi dök i en stor grupp så man var inte begränsad till en buddy utan så länge man såg någon lampa borta i fjärran så var det lugnt, riktigt chill. Vi var två kunder och 6 DM's från centret. Detta gjorde att vi kunde göra ett dyk som dom inte ofta gör. Dvs vi började från piren och gick västerut till ett litet rev. En sväng runt där och sen tillbaka till piren, spenderade ganska mycket tid under där då det är mycket skräp och sånt gillar muränor och andra roliga fiskar. Sen gick vi österut tills vi kom fram till stranden utanför deras dykcenter, 90 minuter och jag hade 85bar kvar. Den andra kunden hade 20bar och de flesta DM's mellan 70-85 bar.

Så till dyket då. Jag var den enda som fotograferade och alla andra var duktiga på att hitta gottigheter för mig att fotografera. Titt som tätt så var det någon som flashade med sin lampa så var det bara att simma dit så var det alltid någon muräna eller liten "bamboo-shark" eller cuttlefish eller pufferfish eller nått annat skojj.

Tyvärr så hade jag laddat batteriet, men jag insåg inte att minneskortet var fullt! Så en stor del av dyket fick jag titta genom alla dagens bilder för att ta bort dåliga för att få plats till nya bättre, inte precis vad man vill spendera sin dyrbara tid under vattnet till. Hur som helst blev det ett mycket lyckat dyk!


Jag funderar på att sticka dit igen om två veckor om jag har tid till det. För mina fyra dyk betalade jag endast ca 720kr då jag fick 20% rabatt för att ha med mig mina egna grejer, plus lite respekt från instruktörer som såg att jag hade "tech-utrustning".