Namn: Lösen:

Dyk nr: 650, Sala silvergruva


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-08-10
MAXDJUP :
30,5 meter
DYKTID :
72 minuter
VISAD :
584 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Äntligen kom ett dyktillfälle som fungerade och efter några samtal var vi ett förväntansfullt gäng som begav oss av mot Sala. Efter en "hets-kebab" mötte vi upp Linda, Jonas, Fridholm, Angelica och Rees vid kneckschaktet och lastade in prylarna i hissarna och begav oss ner i djupet.
Dykplatsen ligger i turistgrottan och var enkel och bekväm att ta sig till och det var nog tur för mig med tanke på att jag åkte direkt från jobbet och anlände i skjorta och vita sneekers ;-)

Jonas, Linda, Rees och Angelica hoppade i som första gäng och medans vi väntade in dom så tog Fridholm oss på en guidad tur runt om i gruvan. Intressant och häfftigt med de tillmakade gångarna.

Så var det då äntligen dags att hoppa i. Först fick vi en tur till "tunnrummet" som inhyser tre enorma "tunnor" och en hel del andra detaljer. Vi simmade sedan vidare och kikade på järnvägsspår och växlar samt en gammal skottkärra och skor.

Sikten var varierande, från riktigt bra till halvdålig. På vissa ställen låg det som dimridåer, riktigt häftigt att simma igenom! Vi avslutade med en tur upp på 15 meters nivån för att sedan gå tillbaka och ut. Tog sedan ett varv runt det öppna schaktet där Fridholm visade hur silvret fortfarande satt fast i berget.


Tack alla för en trevlig kväll!

2x12 EAN 32
80cf EAN 32