Namn: Lösen:

Dyk nr: 334, Mulan, Ytterholmen, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-08-08
MAXDJUP :
13,7 meter
DYKTID :
52 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
709 ggr

Ner till Gotland efter 3 veckors jobb i Stockholm. Lämnade utrustningen i Stockholm men DÅ blir det minsann dags för dykning. Barth och Christer DykLarsson vill hitta på nåt vackert. Bustern dammas av, Mattias utrustning lockas fram ur ladan (det bodde spindlar i dräkten och i förstasteget....) och Stefan tar med sig vacker 15 liters flarra med luft.

Vi tuffade ut och trixade upp båten på pallen. Steffe hade beslutat leka säl (dvs fridyka) och det gjorde han rysligt bra och snyggt. Imponerande. Han hittade Mulan blixtsnabbt men jag själv falerade ivrigt. Först för lätt, sen simmade jag snett och vint och var tvungen att göra ytbesök för orientera mig igen. Christer följde tålmodigt. Sen fick vi napp och började utforskandet.

Titt som tätt dök Barthen upp med ett stort leende och långa fenor. Snygga simningar genom div hålrum i Mulan. Vackert vackert.

Upplevde det dock som rysligt svårt att köra med annans utrustning. Stor neoprenedräkt, andra prylar och enkelflaska var det länge sen. Efter en halvtimme så satt det väl OK men jag var förvånad över hur lätt man blir "hemmakär".

Mulan visade sig som vanligt vilket nog kan sägas vara ovanligt bra för att vara mitt i sommaren. Ingen algblomning men ändå en hel del grums. Rotade runt och saknade lampa för det var lite nya hålrum som jag var nyfiken på. Får bli nästa gång.

Efter detta så beslutade vi att köra en sökning på Esk Queen. Vi försökte väcka liv i min telefons koordinater och sökte sökte sökte. Till sist så skuttade Stefan o Christer ner i vattnet och körde linjesök hit och dit. Sen flyttade vi båt och till sist så hittade Stefan vrakrester och vi lämnade några PET-flaskor som bojor i en lina på botten. Vi måste tillbaka!


Massor med vikt, kanske 9 kg spritt över kropp och själ...
15 x 200
126 BAR
SAC 17,3

Parkamraters loggar:
Christer Larsson - Mulan, St Olofsholm, Gotland