Namn: Lösen:

Dyk nr: 335, Esk Queen, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-08-12
MAXDJUP :
19,2 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
19 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
847 ggr

Möte i Smöjen och lastning. Denna gång fick jag min dräkt (torrdräkt som är en torr dräkt :-) samt låna 2x7 av Christer.

Luffade ut och letade. Flaskorna borta men lite förvirrat snurrande och draggande ledde till troligt mål. Stefan var snabbt ner för fridyk och bekräftade platsen. Christer hoppade ner med dubbel 12 och jag klädde på mig i godan ro. Parkamrater är väl en lite väl kraftfull benämning...

Följde linan ner och så blev det bäcksvart och simmigt. Den lagda vita linan gick nästan rakt uppåt och jag dunsade i botten. Förbryllad och tung (faan va svårt att hitta rätt med ny konfiguration). Jo, det var ju språngskikt på 19 meter som var förvirrande. Linan gick uppåt för vi låg 90 grader/en kvart på fel sida av Brittgrund i förhållande till vraket. Christer hade lagt linan över grundet mot vraket. Drog iväg och hittade både fören och Christer efter en stund. Swosh så kom Stefan ner. Fridyk till 19 meter - starkt och tydligen personligt rekord.

Mycket snurrande runt och en hel del grävande. Skulle ha dragit runt grundet om jag hade haft riktig lampa och mer luft men nu blev det att hänga ihop runt fören (nåja, vi sågs väl inte så där väldigt mycket). Stefan kom tillbaka med flaska på ryggen och rejsade runt. Började så smått frysa (19 grader!! men ett blaskigt underställ) och hörde samtidigt motorljud från ytan. Blev fundersam - blir nån ilsk och larmar för det är en tom båt eller kommer dom att sno den?? (kanske skulle fråga på forumet om det är olämpligt att lämna båten på öppet hav utan bemanning??)

Skickade upp en boj och började leta mig hemåt i lugnt mak.

Trevlig plats. Tillbaka en gång till vettja :-)

9 kg spritt över kropp och själ...
2 x 7 x 200
158 BAR
SAC 16,6

Parkamraters loggar:
Christer Larsson - Esk Queen, Smöjen, Gotland