Namn: Lösen:

Dyk nr: 122, Vagnhärad, djupa brottet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-06-27
MAXDJUP :
41,3 meter
DYKTID :
47 minuter

After-Work-Dive

Dagen började bra när Wallners bil skar ihop, efter att ha ringt runt till alla som skulle dyka och insåg att vi var fast ute i skärhomen så fick vi råda bot på problemet genom att hyra en mindre lastbil på statoil ;-) Perfekt! Med en takhöjd på 2 meter hade vi helt plötsligt ett eget omklädningsrum med oss, en sån här bil vill jag ha!

I vagnhärad mötte vi upp Fille, Tesa, Tobbe, Richard, Christina mfl mfl. Till detta var det ett helt gäng med fridykare. Bytte om och körde en kort breifing.
Väl i vattnet gjorde vi en bubblecheck på 5 meter, blev fotad av en kille, sen började vi nedstigningen. Vilken sikt!!! Helt fantastiskt, jag la mig bakom jocke och wallner och njöt av synen när de sakta sjönk neråt och deras lampor som lyste nästan ända ner till botten.
Passerade klipphyllan på 28 meter, fortsatte ner. På 40 meter gjorde vi halt för att inte överskrida po2, försökte känna efter hur påverkad jag var av djupet men som alltid är det svårt att veta, förmodligen full som en kastrull.
Kikade in i tunneln och på botten, massor av bråte, cyklar, stora däck mm. När Wallners luftdator visade 3 minuters DECO påbörjade vi en långsam uppstigning till den första platån, tittade runt lite på allt skrot innan vi fortsatte uppåt. På 15 meter gjorde vi ett tiominutersstopp tittade runt på mer skrot. Härifrån sköt vi säck och reelade oss upp till fem meter, Jocke hade problem med sin ventil... igen(?) :-).. denna gång ville den inte släppa ut luften och han såg jättekul ut när han fick klättra på väggen för att inte ploppa, han såg ut som en riktig spiderman ;-)
Efter sista stoppet på fem meter var vi så uppe efter ett av de bästa dyken jag gjort i Sverige, hit vill jag igen!
Wallner sumpade sin mask på ytan och fick göra ett ofrivilligt andradyk ;-)

EAN 28
2x12
185 b ner 50 upp