Namn: Lösen:

Dyk nr: 183, Borneo, Sabah, Pulau Gaya (Adv Rec Tx kurs)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Adam Bamford, Luke J Cox, Terry Dukes  
DATUM :
2010-08-06
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
110 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
VISAD :
158 ggr

1a kursdyket på IANTD Adv Rec Tx kurs för Terry Dukes och vid dykcentret Borneo Dream i Kota Kinabalu, Sabah, Borneo.

Skillsdyk på 6-9m. Började med att göra en övning där man skulle göra uppstigning genom att paddla med fenorna när man tömt ut all luft ur vingen och hade fulla flaskor. Riktigt jobbigt och ansträngande var det men visade att det är möjligt i alla fall. Dock inte så aktuellt för mig då det inte är så nödvändigt när man har torrdräkt. Gjorde efter lite vila på ytan samma sak igen men denna gång använde vi en halvsluten SMB som lyftkraft genom att hålla den under magen och använda ventilen för att dumpa under uppstigningen.

Valve-drills, Safety-drills och ta av och på stage-flaskan. Jag var den enda av kursarna som hade erfarenhet av dubbelpaket sedan tidigare så det gick ganska mycket smidigare för mig. Avvägningen gick mkt bra under hela tiden och lika så fen-tekniken för min del. Dom andra hade lite problem att vänja sig med de nya grejerna. Gjorde också en övning där vi skulle ta av oss paketet och på med det igen medans vi satt på bottnen, gick snabbt och smidigt.

Dyket blev riktigt långt och det var kul när vi kom upp och alla OW dykare var på väg att påbörja sitt andra dyk efter redan avklarat ytintervall.

2x 80cf – luft
80cf stage – luft