Namn: Lösen:

Dyk nr: 188, Borneo, Sabah, Pulau Gaya (Adv Rec Tx kurs)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Adam Bamford, Luke J Cox, Terry Dukes  
DATUM :
2010-08-08
MAXDJUP :
35,7 meter
DYKTID :
62 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
VISAD :
243 ggr

6e och sista kursdyket på IANTD Adv Rec Tx kurs för Terry Dukes och vid dykcentret Borneo Dream i Kota Kinabalu, Sabah, Borneo.

Hade ett ytintervall på ca 2,5h då vi käkade lunch på en närliggande ö. Under ytintervallet så dekanterade de gas från extra luftflaskor för att fylla upp bakpaketet till 150 bar. Det var därför vi hade en väldigt fet heliumblandning för första dyket, för att efter påfyllning av luft ha relativt mycket helium kvar för andradyket. Dyket var till 35m och det var absolut ingenting att se där nere. Bara sandbotten helt enkelt. Spenderade vår bottentid där nere trots att det var ganska tråkigt. Gjorde lite valve-drills och safety-drills och av och på med decoflaskan. Uppstigningen var denna gång längs revet så det var ju åtminstone lite att titta på, även om sikten var riktigt dålig. Som förra gången gjorde vi ganska långt deco och avslutade med en minut på 5, 4, 3, 2, 1meter. Just in case.

Avslutade en mycket lyckad kurs! Efter dyket var klart hade jag 25h tills mitt flyg gick. Och så här i efterhand kan jag också meddela att det var tillräckligt. Var lite nervös under take-of men ingenting hände som tur var. Då vet man att man kan dyka i tre dagar och avsluta med ett 47 och 35m dyk med deco och trots det flyga efter 25h – check!

Vad det gäller Borneo så finns har mycket otroligt bra dykning, men den finns då inte här vid Kota Kinabalu (huvudstaden i Sabah), här är det rent av skit, och jag fattar inte hur folk kan betala för att dyka här. Som tur var så brydde ju inte vi oss om vad vi såg då vi gick kurs. Förutom vraket som ju var grymt bra.


2x 80cf – 21/25
80cf – 50%


35m – 25
27m – 1
21m – 3
9m – 1
6m – 14