Namn: Lösen:

Dyk nr: 177, Oaxen-pråmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-09-04
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
27 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
1,5 meter
VISAD :
483 ggr

Gjorde ett sista dyk för dagen på utslaget Perre "vrakletare" hade fått några veckor innan. Vrakets position är mitt emot Svedvik vilket gör det nästan på roddavstånd från Erikssons brygga.

Några tyska pensionärer stod och fiskade på land, trodde vi skulle få en Rapala i torrdräkten när vi körde fram och tillbaka innan vi hittade vraket på lodet.

Slängde i ankaret med succé utan lintrassel till skillnad från bojjningen på Göta.

Tappade den ena av mina Halcyon LED Scout på ytan, vilket var dyrt men lika bra. Skiten lyser ju riktigt KASST-SÄMST ändå. Sämre backupper får man leta efter med blåslampa om man ska hitta. Riktigt urbota dålig prestanda/pris ratio.

Drog ner på vraket och kollade in en otroligt inte så spännande pråm. Fanns liksom ingenting att se på förutom en helt tom träpråm med någon knäckt planka.

Vi tröttnade efter 10 minuter och lekte lite vid fören innan vi tummade dyket. Perre försökte instruera mig att göra en mollbergare i vattnet utan att lyckas.

Uppstigning bättre än första dyket men mycket att önska än. BZ lite bättre och bekvämare till detta dyk.

Inför nästa dyk kommer jag mecka lite med min rigg. Flytta ner banden som dom var innan örat gick åt skogen, se om det har någon effekt på trimmet eller om jag rätt och slätt bara har glömt hur man dyker snyggt.

Avslutade dagen med Danne på "Ösmo Ritz"! Där fanns ett tjog lokala A-lagare. Händerna darrade som på en parkinson-sjukling... Sprit, det är grejer det...NOT!!!

Grym dykdag i vanlig ordning.