Namn: Lösen:

Dyk nr: 120, Nynäshamn, Nåttarö OSO "Eldaren"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-09-25
MAXDJUP :
31,7 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
651 ggr

Eldaren förseslår skepparen Niklas på Tessi. Alla nickar med ett glatt flin. Dagen som jag trode skulle bli regning var varm om dock lite disig.
Niklas informerar att vinden är lovande för att åka de två och en halv timmarna till Eldaren men det går lite dyningar. Några på båten delade på några sjösjuke tuggummin. Ja ja tänkte jag som aldrig blir sjösjuk. Efter skumpandet ut kände jag dock av det hela och mådde inte helt bra.

Ett lite stopp på 6-7 meter för att pusta och kolla om ilamåendet släpper innan vi fortsatte ned.

Jag har ju hört om den fantastiska sikten som man kan få på Eldaren och hade lite förväntningar men det räkte inte till mot vad vi fick. Vilken fantastisk sikt. Uppskattar till 10-15 meter. Man såg stora delar av båten och de andra dykparen som gled runt. Läckert att kunna ligga en bit ut och titta in över vraket. Inte alltid det går i de här vattnen. Torpedhålet var ju ett redigt hål i en båt men för mig överraskande litet för att vara en torped.

Vi kikade runt överallt på utsidan och kikade in lite här och där i dörrhål och gluggar. Då jag hade ett extra dubbelpaket till nästa dyk och Erik en extra slingflaska kunde vi maxa tiden. Uppstigningen gick i väldigt lugnt tempo så jag kände lite stress på slutet då vår angivna tid började näsrma sig sitt slut. Bröt ytan dock bara en minut sent.

Hade redan på säkerhetsstoppet på knasppa 6 meter börjat känna av dyningarna så när jag väl fått av mig allt på båten var man livet inte en fest längre. :-(

Fick tips om att dricka Cola så det blev dagens lunch och det kändes faktiskt bättre.

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Eldaren, Landsort
Eric Thorén - Eldaren, Landsort