Namn: Lösen:

Dyk nr: 121, Nynäshamn, Nåttarö OSO "Eldaren"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-09-25
MAXDJUP :
30,8 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
624 ggr

Efter första dyket på Eldaren och dyningar som gjorde dagen lite jobbig hade en burk Cola fått mig att piggna till. Den räckte ända fram tills jag satt och skulle på med fenorna. Gunget och illamåndet gjorde att jag lyckades sätta mig på min mask som blev som att konfetti av små glas bitar. Extra masken i fickan kom till användning redan på båten. Både jag och Erik såg nog lite hängiga ut när vi äntligen kom i vattnet.

Stannade även nu på 6-8 meter för att se att illamåndet släppte. Jag hade bytt till ett färsk dubbelpaket och Erik var försedd med en slingflaska så nu skulle vi maxa tiden igen.
Jag blev nästan överraskad igen av den fantastiska sikten. Jag saknade att vi inte såg reservpropelern vid första dyket så den fick nu sig en extra lång titt. Erik hitade några tånglakar som var läcker rosa-svarta. Efter en hel del runt simmande varav några sträckor gick klart på sniskan i det lätt strömma vattnet var det dags att avsluta.

På vägen upp blev det lite trångt runt linan där vi stod som laxar i den lätt strömma vattnet. Strax innan ytan bröts kände jag av illamåendet igen. Ingen tuffing här inte. Jag han knappt få av mig paketet innan jag vifftade på skepparn Niklas att kolla mina flaskor som inte var fastsatta på bänken innan jag hamnade dubbelvikt över relingen :-( Resultatet blev i alla fall att jag kände mig bättre.

När vi åter var i Nynäshamn såg vädret ut att bli mörkare och vinden började ta i. SSRS som är på väg ut drar på med blåa blinkande lampor när vi lägger till.
Idag var det skönt att kliva iland.

Parkamraters loggar:
Eric Thorén - Eldaren, Landsort
Eric Thorén - Eldaren, Landsort