Namn: Lösen:

Dyk nr: 308, Najade, Biskopsön


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Brockman  
DATUM :
2010-10-23
MAXDJUP :
31,1 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
505 ggr

Utfärd med Tessi.

Hade ingen parkamrat med mig den här dagen så jag kollade med Peter Brockman och Dennis Persson om jag fick haka på dem - och det gick bra!

Samling vid Karlslunds Marina 09:00 och nerpackning som vanligt. Vädret prognostiserades med 6-9 m/s västlig för att sedan minska något och övergå till sydvästlig. Med den vinden så chansade vi på att gå ut mot Najade/Melanie och ha Sappemeer som reserv.

Efter ca 2 timmar var vi ute och trots en hel del sjö så bestämde vi att köra på Najade. Jag kände av en del sjösjuka och var glad att komma i vattnet. Strax före igång såg vi ett par sälar som simmade omkring bojen - alltid trevligt att se dem!

Då Peter och Dennis tänkte köra ett långt dyk med deko och jag inte var säker på att jag ville det, då jag var lite osäker på om jag skulle hålla värmen under ett såpas långt dyk så kom vi överens om att om någon ville avbryta tidigare så skulle vi återvända mot linan med den som ville avbryta, så att de två kvarvarande kunde fortsätta en stund till.

Det var bra sikt, riktigt bra sikt hela vägen ner för linan, kanske en 15 meters sikt. Väl nere på vraket minsakde sikten till ca 6 meter men det var ändå kanonfint.

Vi kom ner som första dykgäng och jag surrade ankarlinan så att den inte skulle dra iväg. Sedan tog vi en bra sväng runt fören och ner mot lastrummen efter styrbordssidan och sedan akterut över bygget. Peter och jag först och Dennis på släp då han gärna ville fota lite. Efter ca 30 minuter känner jag att det blir rejält kallt och jag signalerar åt Peter att jag fryser och att jag tänker gå upp. Vi gör sällskap till linan och jag signalerar att de två får fortsätta själva. Jag tar mig upp lugnt och fint för linan och ser vraket och dykarna ganska bra upp mot ca 15 meter innan jag tappar dem ur sikte.

Bryter ytan ganska kall men nöjd!

Illamåendet återkommer och jag fryser en del så jag skippar andra dyket för dagen. Men en trevlig dag om än lite lång (det blir lite väl långt att vara borta 12 timmar för ett dyk).

EAN32
CNS 40% TOT 40%
Gen.djup 22,6 m
Temp: +5C
Sikt: ca 6 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
200 BAR -> 110 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,9 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Najade S/S, SO Biskopsön
Peter Brockman - S/S Najade