Namn: Lösen:

Dyk nr: 339, Mulan, Ytterholmen, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-10-15
MAXDJUP :
12,9 meter
DYKTID :
34 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
841 ggr

Efter Esk Q så bar det av till Ytterholmen och en lunchrast inför Mulan. Väl i land så insåg vi att det såg ut att bli ett "kvickt morgondyk", solen började mao gå ner.

Snabb överläggning och sen bestämde vi att vi skulle hoppa i direkt och ta lunchen hemma sen (hmm, klockan var redan typ 17...).

Vi skuttade i efter en del dividerande och oenighet inför om vraket låg rakt fram, vänster eller höger om Busterns uppdragning. Bill (som därför inte får vara med som parkamrat i denna logg - shame on you) hävdade rakt fram/vänster och skuttade i med Niklas. Jag, David och Honken efter och började leta efter Bills instruktioner (varför lita på en fastlänning? det är nog jag som är korkad...). Efter lite sök och uppgivenhet drog jag mot höger och hittade Niklas som gjorde rätt - följde med oss. Bill blev lämnad ensam (vaffö gör di på dette vise??). Vi körde runt endel och joxade men sikten var rätt sur och det började bli mörkt.

Jag fick dessutom känning av att bli lite lätt när sjuorna började tömmas rejält. Tog David (Honken hade stuckigt och Niklas rotade vidare) och vände hem utmed kanten. Kanske det finaste på dyket. Massor med räkor och småfisk på den lilla pallkanten vid 2-3 meters djup. Supernice.

Full fart hem och joxande med Hashischbussen för att hjälpa David upp ur sanden men sen blev det finfint. Lunchen, oerhört smakfull av mästerkocken William Hemberg, serverades kl 21.00 med ett par flaskor utsökt rödvin.

En finfin dykdag. Och bra förhållande trots den hårda vinden på västsidan av Gotland.

0 kg
Faber 2 x 7 x 300

Parkamraters loggar:
David Andersson - Esk queen - Gotland
David Andersson - Mulan - Gotland