Namn: Lösen:

Dyk nr: 340, Vulcan, Fårösund/Fårö Missloper


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-10-16
MAXDJUP :
21,5 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
557 ggr

Stefan Barth anslöt till huset tidigt tidigt (några låg och slöade fortfarande), vi skulle satsa på färjan från Fårösund kl 8.00.

Upp till Diger. Helvetesvågor och helt stekt, rökt och kokt. Signal till Kenth. Diskussion om planer. Vulcan. Tveksamt men varför inte. Tillbaka till Fårösund och möte på kajen för liten tur.

Rätt hygglig drift och svårt att hitta vraket. Alla simmade hit och dit och blev mer eller mindre trötta (jag, den unge mannen simmar snabbt), arga och fundersamma. Sen - whopp. Tokstor ångpanna. Och en massa jox. P2:s gotska avdelning började försiktigt kika och hittade en hög med prylar. Porslin, spel, jungfru och en massa kul grejjor. Och en stor firre (torsk?) bland bråten.

Plaskade hemåt och åkte med en trevlig tur och en ivrig hund tillbaka. Planer smiddes för kommande dag.

Middag ev Bill igen. Gotländs mörad lamstek för kaffepengar. Mumsfillibabba. Och bastu. 5 man på 0,8 m2 ger mer än önskvärd närhet till parkamraterna.

Dyket gjordes på slingflaska med luft och 2x12 med Tx27/18 på ryggen. Först tömma luft och sen suga fingas. Illa illa. Det får man göra när man inte har rätt gaser (och hur gör man för att ha det?? postlåda på ryggen! Suck!)