Namn: Lösen:

Dyk nr: 341, Trävraket, typ utanför Ekeviken, Gotland


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-10-17
MAXDJUP :
50,7 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
14 meter
VISAD :
549 ggr

Och så blev det då till sist en ordentlig utfärd. Det vacklades fram och tillbaka - Hornstein eller Trävraket. Oj oj, vilket blir det nu da? Och hur ska vi planera gasen? Nya bud hela tiden men sen slutade det med att alla fick byta bakpaket och Trävraket blev det. Hade lånat Göran Olssons 2x12 (tack!) och V-vikten fick hängas med buntband och remma på paketet för det passade sisådär. Decoplaner smiddes. Mycket tjafs ledde till 2-4-6-10 med djupstopp några minuter på 21 först. Lite lagom seriöst.

Bra bojat och sen hopp i.

Full fart nedåt mot mörkret. Kallt och mörkt och sen krispig sikt. Fantastiskt trevligt vrak. Kölrätt på 50 meter med ankare i fören hängande över relingen på båda sidorna. En torsk framme inne i fören. Massor med prylar och fina saker. Vinflarra och kanske en kamin?? Masten låg över babords reling, otroligt ståtlig. Rodret mot styrbord. Finfint. Bästa trävraket hitills.

La mig på botten och släckte lampan. Efter nån minut så vänjer sig ögonen och en härlig profil blir synlig mot ytljuset. Topp! Gungig återfärd med kraftig sjö för en spetsgattad skuta. Inget Hornstein denna gång. Men vi var glada och nöjda efter ett kanondyk. Nästan nöjda i varje fall.

Sen blev det Diger för några. Bill mår bra.

Det blev pizza från Grannens till middag. Och syrgas. Och packning för tidigt hemfärd måndag morgon. Kul och trevlig tur med bra dyk. Tack killar.

3,3 + 3,9 V-vikt
Faber 2 x 12 x 200 + 7 l alu
130 bar (Tx 23/26) + 100 bar (50%)
SAC 17,4