Namn: Lösen:

Dyk nr: 309, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Brockman  
DATUM :
2010-10-31
MAXDJUP :
9,1 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
503 ggr

Ett litet fluffdyk med Peter Brockman - dels för att få dyka och dels för att trycktesta det nya UV-huset.

Möttes upp vid dykplatsen strax före 10:00. Båda var litet tidiga beroende på att våra respektive färjor inte passade mötestiden 10:00 precis, men det gjorde ju ingenting.

Vi lastade ur och plockade ihop under trevligt samtal. Peter hade aldrig dykt Trassel så han var klart nyfiken på hur den skulle vara.

Peter fick prova min ishuva också för att jämföra med den som Niklas hade förra helgen.

UV-huset med bajonettfattning på 8" domeporten skulle i också så jag la ner den (utan kamera :-) på en sten så att jag kunde nå den efter att jag hade hoppat i.

Vi plumsade i och planen var att jag skulle ta ner UV-huset och kolla det genom att dra ut och in de olika kontrollrattarna och se att allt betedde sig som önskat. Hade fäst en tvåkilos blytyngd på den för att kunna pacera den på en sten på ca 5 meter medan vi dök. Sedan skulle jag leda fram till vraket och köra ett par vändor så att Peter fick se vraket.

Vi gick ner och jag pulade lite med huset - allt verkade tätt så jag dumpade det på en sten och gjorde tecken att vi skulle dra till vraket. Det är ju inte långt (!) dit så vi var i princip redan framme vid fören. Jag signalerade att han skulle följa mig och vi tog först en vända runt vraket utefter botten och medsols. Inte så mycket att titta på där så nästa varv blev efter relingen samma varv.

Vi kikade in på toan och andra håligheter och gick upp och runt på bygget och sedan fram till fören igen. Jag signalerade till Peter att han nu fick välja vad han ville se och han tog genast täten akterut.

Med Peter i täten kikade vi in lite mer överallt och drog sedan ner i lastrummet för att kika lite mer. Efter det tog vi en sväng runt aktern och kikade in i det tvärgående hålet som är precis ovanför där rodret börjar. Lite skimrande mört var det därinne. En sväng runt bygget för att titta in i fönsterluckorna blev det också. Sedan ner mot däck och Peter gick ner i den lilla luckan på fördäck och kikade runt.

Efter dessa varv var vi klara och vi vände åter mot UV-huset. En sväng in under de kvarvarande båtarna i hamnen blev det innan vi åter styrde kosan mot uppstigningen.

Överens om att det är ett trevligt vrak och ett riktigt fluffdyk avslutade vi med ihopplock och en kopp kaffe. Och UV-huset var helt tätt - så nu vågar jag nog stoppa i den nya D90:an :-)


EAN32
CNS 10% TOT 10%
Gen.djup 5,5 m
Temp: +8C
Sikt: ca 1-3 m
Dräkt: TORR
Bly: - kg
120 BAR -> 80 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,0 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - M/S Trassel, Rindö, Sverige