Namn: Lösen:

Dyk nr: 24, Breviks brygga, Tyresö, Stockholm, Severige


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-08-05
MAXDJUP :
17,6 meter
DYKTID :
44 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
418 ggr

Plats, Breviks brygga, Sverige

Dyk med parkamrat, Magnus Hammervald.

Väder: Klart, 20°C.
Vind: SO 2 m/s.

Ett efter jobbet-dyk med Stellan, Pernilla och Magnus, en ny bekantskap som föreslagit Breviks brygga. Mötte upp Stellan och Pernilla på McD i Tyresö kl. 18:20 (jag behövde lite bukfylla) för vidare transport ut till Brevik, Magnus skulle möta upp på plats. Slog en signal för att höra hur långt han kommit när vi passerade Tyresö slott, jag är redan på plats fick jag till svar, ta det lugnt ni. När vi kommer fram bekantar vi oss och Magnus som dykt här tidigare berättar vad dykplatsen har att erbjuda. Sen sker ombyte och igång utmed staketet längst till höger. Väl i drickat gör vi en parkontroll och planerar gå ner och återsamlas vid närmaste yttre "bryggpelaren", på ca: 2,5 meters djup och därifrån vidare ut mot "vraket" och motorcykeln. Nu ska det bli kul att se om dagens förvärv från SeaPro Divers, ett par läsglas att fästa i masken gör någon nytta, om jag nu kan se datorns siffror utan ansträngning och utsträckt arm ;)

Jag startar datorn, gör ok-tecken och tummen ner till Magnus och vi påbörjar dyket. Stellan och Pernilla kommer strax efter. Vid "bryggpelaren" går Stellan och Pernilla upp igen. Stellan har kursen ut till "vraket" så Magnus och jag fortsätter sakta utåt i skenet från hans lampa, vilket dj... ljus, min lampa är som ett stearinljus i jämförelse med hans Agir 16w LED, jag släcker min för att slippa skämmas ;) Snart är vi framme vid "vraket" en liten motorbåt med utbordare. Medan vi ligger där och myser och kikar på alla detaljer ansluter Stellan och Pernilla igen. Pernilla ser ut att ha lite problem med avvägningen och råkar silta upp lite innan hon går till väders igen, Stellan följer troget med. Magnus och jag fortsätter ut mot motorcykeln men linan ut tycks vara kapat/borta så vi letar lite innan vi efter uppskattningsvis ca: 30 meter ger upp sökandet och beslutar vända inåt igen. När vi passerat motorbåten ser vi ett stort siltmoln som vi simmar genom för att om möjligt få syn på Stellan och Pernilla igen. Hmm, vart har de tagit vägen nu då? Fortsätter inåt och ser några simpor och flera abborrar varav en riktig baddare till abborre, säkert närmare kilot, kul! Magnus följer den med lampan när den simmar ett par varv runt oss. Vi såg även någon fälg, några flaskor, en skylt med "obehöriga har ej tillträde...", gällde alltså inte oss ;) och diverse annat under dyket. När vi nästan är tillbaka krampar jag i höger vad och fäktar lite med armarna och får stå till svars inför Magnus som undrar vad jag håller på med, om jag är ok? försöker förklara med hjälp av mera armviftande och ett ok-tecken att krampen nu släppt och att vi kan fortsätta inåt ;) Efter 45 minuter bryter vi så ytan efter att vi tagit säkerhetsstoppet dykandes. kommer upp på samma plats som vi gick i ifrån efter ett riktigt mysdyk i trevligt sällskap!

När vi tagit oss upp ur drickat (Magnus med viss möda... det är tungt med dubbelpaket, stageflaska, lampa etc) bytte vi om och snackade lite skit. Pernilla hade varit för lätt från start och hon och Stellan gick upp för att lägga till mera vikt, trots det hade hon under dyket lite problem med avvägningen. Nu ville Magnus hem, han fäktade med armar och ben som en tokig, slog sig själv och frustade, jag undrade om det var dykrelaterat ;) det var det dock inte enligt honom, dessa förb..$¤^%. mygg, nu åker vi hem! Sagt och gjort, tack för en trevlig dykkväll!

P.s. Ett stort tack till Stellan för tipset om läsglasen till masken, funkade klockrent och jag ser nu klart igen ;) D.s.

Luft i 10/300 var in/ut 290/110
Bly: 8 kg, lättast hittills
genomsnittsdjup: 8,5 m
SAC: 19,1