Namn: Lösen:

Dyk nr: 46, Gota Abu Ramada, Hughada, Egypten


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2009-11-04
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
329 ggr

Plats, Gota Abu Ramada, Hughada, Egypten

Dyk med parkamrat, Paul Nessler

Väder: Disigt, 26°C.
Vattentemp: 27°C.
Sikt: 30 m.
Vind: N 3 m/s.

Äntligen var det så dags, mitt livs första LIVEABOARD! Flyg från Arlanda 3/11 kl.07:05 ankom Egypten/Hurghada kl.13:35.
På flygplatsen i Hurghada är det totalkaos, ett studiebesök i Sverige hade nog inte varit helt fel ;) Nåja, efter 1,5 timme i kom vi ut till de väntande minibussarna. Upp med dykbagarna på taken där de surrades innan vi tog plats i bussarna för vidare transport till en restaurang där vi skulle vänta in övriga medresenärer och få oss lite till livs. När alla samlats fick vi lite kortare info innan det åter blev dags att borda bussarna för transport till liveaboardbåten, SeaQueen 1. Väl framme lastades allt ombord, där efter fick vi hytterna och en guidning på båten samt lite övrig info... middag etc. Båten skulle lätta ankar tidigt morgonen därpå då de inte fick gå nattetid.

Vi väcks av lagom till frukost... bara att ta för sig av vad man vill ha och sätta sig till dukat bord... sämre kan man ha det ;) Efter frukost tar vi det lugnt tills SeaQueen lagt till vid första dykplatsen även kallad "akvarium". Sen följer en briefing innan det är dags att kitta upp för mitt livs första dyk i Röda Havet!

Plumsade i från aktern på SeaQueen, såg under dyket två stora muränor i fritt vatten och en under korall. Såg också massor av fisk, bl.a. Goat-, butterfly-, sweetlips-, banner-, Napoleonfish etc. Var lite lättviktad under dyket. sköt korv på säkerhetsstoppet... första dyket avklarat... det gav definitivt mersmak, Wow!

Luft i 12/200 var in/ut 190/50
Bly: 10 kg
genomsnittsdjup: 7,3 m
SAC: 15,1