Namn: Lösen:

Dyk nr: 125, Åland - "Nederland"


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2002-07-05
MAXDJUP :
24,2 meter
DYKTID :
41 minuter

"Nederland" är en flodpråm som vid förlisningen var på väg till Rysland med gatsten.
Tanken var att bomba ner som en gråsten, mitt vänstra öra satte stop för dessa planer och Fille måste ha känt sig ensam där nere på vraket. Efter en minut eller två, några svordommar och slag på örontrumpeten sa det... pcsshhhhh... pffschooooow.. klonk, och sen var örat med i matchen igen.

Kom ner mitt på pråmen, simmade akterut där en stenfisk har sitt revir. Även vi fick se denna lilla besynnerliga fisk, ser ut som något man endast ser i tropiska vatten. Namnskylten med texten "Nederland" sitter fortfarande kvar och texten fullt läsbar.
Tittade in under lastrummet, där ligger tsarens gatsten. Simmade efter styrbordssidan till fören där ett ankare ligger. Simmade mot aktern igen på babordssidan när jag ser något i ögonvrån som inte passar in i bilden... simmar 15 meter mot det konstiga föremålet, en dyklampa! Visar den för Fille och han pillar lite på den och tadaaaa... den lyser!
Rundar aktern igen och ser ett annat konstigt föremål, ser ut som en dildo!.. och i bly! Minst fem kilo! ;-) Den var så bizarr att jag var tvungen att släpa med den och visa Fille, efter att med stor möda släpad på tingesten fick jag lön för mödan när jag med ett elakt leende överlämnade dildon till Fille och såg honom sjukna som en gråsten mot botten ;-)

EAN 34
2x12
210 bar ner 100 upp.