Namn: Lösen:

Dyk nr: 177, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-01-22
MAXDJUP :
32,2 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
2 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
427 ggr

Vi skulle träffas på Shell vid Ropsten, jag var där först. Efter lite fika och en god bulle så drog vi mot Käppala. Vi kittade utrustningenb i strålande solsken, en perfekt vinterdag för ett dyk.

Vi hoppade ner i spat och drog ner till vraket. Sikten var lite varierande på vägen ner och det blev mörkt redan vid ca 15m djup. Men väl nere på vraket så var sikten god och man kunde se att det var ett vrak och inte bara några pinnar som stack upp ur botten.

Vi fortsatte ner för bergsbranten till en avsats på 32m som vi följde inåt staden till. Hittade bla två stycken grymma Simpor som fick tankarna ner till Röda havet och deras Scorpionfiskar. Sen gick vi upp till ca 22m och gick tillbaka till vraket och tog ännu en sväng runt vraket innan vi gick upp till bilen och div skrot. Sen simmade vi upp på stranden.

Att ta sej upp från strandkanten var ett äventyr bara det, då det var en massiv iskant närmast vattnet. Jag slängde på grus från botten och provade att gå upp, men åkte ner igen ( gruset bestog av fint rundade stenar) På med mer grus och sen gick det bättre.

Av med prylarna och iväg till Ropsten för lite fika och macka.......