Namn: Lösen:

Dyk nr: 157, Okänt vrak......


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2010-10-10
MAXDJUP :
29,3 meter
DYKTID :
27 minuter
VATTENTEMP :
4 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
433 ggr

Dök på en större fritidsbåt......

Det var andra dyket för dagen och jag var på topphumör och bombade ner (var lite för ivrig) såg botten närma sej och insåg att jag inte skulle hinna bromsa, sträkte fram ett finger för att ta emot mej med, men det var dy botten så snabbt drog jag in handen igen och "smack" så landade jag raklång i dyn (jag fnissade lite och tänkte att jag måste ha sett ut som en seriefigur som ramlade ner från ett tak platt i asfalten så det blev ett avtryck, NE bekräftade när vi kom upp att så hade det sett ut).
Jag låg helt stilla för att inte röra upp i dyn och fyllde lungorna till bristningsgränsen så jag flöt upp en meter från botten och kunde pytsa i lite mer luft i dräkten.

Så nu hade jag kontoll igen och kollade efter båten och den var bara två meter ifrån mej. Vi började undersöka vraket och jag letade efter ett ställe där jag kunde ta mej in. När MH och NE kom till dörren var jag redan halvägs inne . Jag krånglade mej in genom dörren (trångt som f-n) och bynglade runt där inne och tänkte att nästa gång blir det enkelpaket. Trängde mej ut igen och så var den här dykdagen till ända..........

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - S/S Ingrid Horn