Namn: Lösen:

Dyk nr: 214, El Mina, Hurghada (Egypten)


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter  
DATUM :
2011-01-23
MAXDJUP :
29,3 meter
DYKTID :
23 minuter
VATTENTEMP :
23 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
417 ggr

EAN31, 80cf, avg djup 16,2 m

Premiär i Röda Havet och det var väl ungefär som man tänkt sig, fastän vilka otroligt vackra och stora fiskar! En båt fylld med feta rökande tyskar och så jag då förstås.. I torrdräkt. Folk glodde som bara den och någon tog till och med kort. Men i chartersvängen så är det sällan den som skrattar först som skrattar sist. Hade lite på känn varåt det barkade redan när vi skulle kliva på båten. En av herrarna i klientelet var så bakis att han nätt och jämnt fixade att ta sig ombord över landgången (en planka) utan att trilla i. Blev ihoparad med en mycket trevlig tysk, tyvärr såg han lite dåligt utan glasögon och det fick lite konsekvenser. 

Jag dök med Jasmin Diving och centret verkar superseriöst och väldigt uppstyrt. 100% tysk ordnung, båten var också i toppskick, allt var helt, rent och personalen ombord superseriösa och otroligt serviceinriktade. Efter lite briefing på tyska, fattade ungefär hälften (den viktiga halvan) bar det av ner i det varma azurblåa vattnet. Min buddy var underviktad så efter en vända för mer bly så kom vi iväg. Tyvärr kom han inte längre än ett par meter. Sen tog öronen hans stopp. Jag fortsatte ner längs linan, men han kom inte. Jag signalerade lite, fick inget svar och lessnade när jag såg att han var på väg upp igen. Drog ner till gruppen och hakade på dem. Här hade det gått ungefär 6 min. Kom ner till gruppen och vi hann väl simma sisådär 15 meter innan den bakfulle rödbrusige herren höll på dränka sig själv och sin guide. Det slutade hyffsat lyckligt med en kontrollerad?! nöduppstigning tillsammans med två guider och en octopus. Kvar på vraket var jag med tyskarna... med Malta-resan i minne suckade jag djupt i reggen och simmade iväg själv för ett litet dyk. Det inspirerade tydligen resten av gruppen, så knappa 10 min in i mitt Röda havs-äventyr var jag nu dykguide för 6 personer. Festligt värre! När vi kom till linan i aktern var guiden på banan igen och manade upp alla. Lite stopp på linan, där alla lustigt nog hängde i en klase medans jag paddlade lite bredvid ;)

Efter ungefär 10 minuter på båten kom guiden och frågade var min buddy var. Jag svarade att han antingen är på vraket eller på muggen för med mig var han då inte. Det frammanade en viss uppståndelse på båten och en förbannad dykguide (återigen.. Malta). Efter några hjärtskärande minuter så dök han dock upp, fastän hos grannbåten och med deras grupp. Haha säger jag bara. Självklart fel att dumpa honom, men iskall kille som hoppade in i ett ett annat gäng. Efter lite debriefing blev det en grym lunch och sedan slappande på båten. Cocktaildykning blev Cirkusdykning och precis alla fördomar man möjligen kunde ha infriades. Ungefär precis som man trott alltså. Tror bestämt att R Lundgren körde kurs på båten bredvid också... fräckt.