Namn: Lösen:

Dyk nr: 315, Käppalavraket, Lidingö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-05
MAXDJUP :
22,8 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
445 ggr

Ut med SWE och grabbarna igen - den här gången till Käppalavraket som jag aldrig dykt på. Vi var hela sex personer den här gången; Dennis P, Magnus H, Peter B, Marcus R, Mattias N och jag.

Väl framme vid bryggan, hinner vi knappt börja snacka innan Dennis hoppar ur alla kläder och badar!!! Något allvarligt fel på den mannen...

Dykplanen var att DP, MH och MN skulle gå ner till 34m medan vi andra tyckte att strax ovanför 30 fick räcka. Så det bildades snabbt två dyktrios. Jag fick låna ett par reggar från Magnus och Dennis så jag kunde vara med utan friflödning Det blev inte direkt DIR (båda manometrarna satt uppe vid kranarna:-) men klart funktionellt och lysande!

PB, MR och jag plumsade i först och gick ner. Vi hittade ingen lina men PB tog täten och började leta. Själv tyckte jag att letandet var ganska planlöst så döm om min förvåning när vi efter en stund kommer fram precis på vraket där linan sitter fast. Klart imponerad, Peter!

På vägen dit kände jag mig ganska illamånde, men det gick över när vi var på vraket. En tur akterut efter styrbordssidan, med gott om simpor - en var smällfet - och en fin stor lake. Fint med spanten som sticker upp sådär som de´gör på det här vraket.

Sedan återfärd under vilken jag trodde att det ick snett för PB, då han helt plötsligt får "frispel" och snurrar runt. Det visade sig att han kollade mina lånade manometrar och fick lite väl mycket luft i fötterna. Siltet gjorde att man inte såg någonting, men det redde snabbt upp sig.

Lugn och fin återfärd, säkerhetsstopp och uppstigning. Kort efter kommer de andra tre och vi plockade ihop och åkte och fikade. Smarrig räkmacka och kaffe i Brevik!

Tack för idag och tack så mycket för lånet av reggarna!

LUFT
Gen.djup 13,8 m
Temp: +1C
Sikt: ca 3-4 m
Dräkt: Torris
Bly: -
170 BAR -> 95 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 18,9 l/min

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Käppalavraket, Lidingö
Peter Brockman - Käppalavraket, Lidingö, Sverige