Namn: Lösen:

Dyk nr: 180, Nackastrands vraket (Nacka Strand)


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-06
MAXDJUP :
18 meter
DYKTID :
47 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
2,5 meter
VISAD :
478 ggr

Vaknade före klockan (som vanligt när man inte ska till jobbet), Käkade frukost och drog iväg mot Nacka strand. PB ringer och säjer att han blir lite sen, så jag tar det lugnt och drar till macken och köper en dricka.

Vi kollade först om det gick att ta sej till dykplatsen via strandpromenaden, var isigt och långt att gå så vi bestämde oss för trapporna. Vi slängde på oss utrustningen uppe vid bilen och började vandringen ner för trapporna, var inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara.

Vi plaskade i och jag försökte att komma ihåg hur vi skulle simma (varken PB eller jag hade varit här tidigare), Vi viste att det skulle ligga två vrak här och att det ena låg lite djupare så vi tänkte börja med den. Hade en aning om att det skulle gå nå´n lina från nå´t rör och med det som utgångspunkt så drog vi iväg.

Vi hittade en lina och en till och en till......efter att simmat omkring efter linor i alla riktningar så hittade vi först en liten båt innan vi kom fram till den lite större träbåten på ca17,5m djup. Spanade in den en stund innan vi tänkte fortsätta till det riktiga "Nackastrands vraket" Följde linan tillbaka till rören och följde rören upp till ca 7-8 meters djuo (var ett virrvarv med grova rör som ledde uppåt)

Komm inte ihåg om vraket skulle ligga åt höger eller vänster om stranden??????? Vi fluffade runt en stund och spanade in lite skrot bla en damcyckel..... Sen bestämde vi oss för att återvända till stranden ( PB tecknade att han var lite frusen) och ta det andra vraket nästa gång vi kommer tillbaka.....

Vi segade oss upp för trapporna och även detta var lättare än jag trodde att det skulle vara.....så planen att ta av utrustningen på bänken en bit upp i trappan behövde aldrig verkställas.......;)

Kul dyk med mycket skrot att se.......

PS Var var MH idag då DS

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - Nackastrandsvraket