Namn: Lösen:

Dyk nr: 347, Kungsviken, Skurusundet, Nacka


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-06
MAXDJUP :
12,5 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
445 ggr

Inställt isdyk på Harm med Grodorna igen blev till ett söndagsdyk i fantatistiskt vårväder. Lite för bra för att vara sant.

Snygga dykare i vassa tech-munderingar ploppade upp precis när vi kom ner till stranden. Gav någon vag indikation på hygglig sikt vilket lät positivt och det såg ju faktiskt ok ut vid bryggan. Vi smidde planer om färd åt söder och sen tvärs över viken och sen åter.

Svalt så det räckte när vi hoppade i. Tuttplattan drar nåt kilo och jag hade givetvis slarvat med det så det blev lite svårt att komma ner ordentligt. Mer bly till folket. Klar frystendens i inloppsventilen till dräkten men det gick bra under hela dyket. Honken kom ner och vi slog följe. Eftersom han var van vid Kungsviken fick han leda hela dyket. Fantastiskt hur förvirrad jag blir när jag släpper navigationskollen, kändes helt fel riktning mer eller mindre hela dyket.

Ett antal vrak i olika skepnader, mest i varianten majbrasa/plockepinn men en del skrov. Sikten var ibland helt usel och som bäst kanske 2-3 meter någon sekund. Massor med skrot och äckligt mycket skräp inklusive bilbatterier och krossat glas. Känns inte så kul och miljöriktigt direkt. Undrar om folk badar i viken under somrarna?

Ett dyk. Ingen kioskvältare utan mer dragning åt Edsviksvraket. Kan dock vara kul om sikten är bättre. Fotografera med vettigt resultat var inte att tänka på. Hyggligt svalt under större delen av dyket, inte minst händer och fingrar. Tillbaka efter 45 min och det fick räcka.

0-vikt
Faber 2 x 7 x 300
80 bar
SAC 14,6