Namn: Lösen:

Dyk nr: 316, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-19
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
32 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
551 ggr

Ut med PB, MH och DP - Stockholm Wreck Explorers :-). Spännande att testa Apeks-reggarna.

Mötte upp vid OT där MH och DP redan var på plats och fyllde. PB åkte direkt till Rindö. Strålande sol och otroligt vackert ute, fast rejält kallt. Hade -27 hemma när jag åkte och det var -18 ute på Rindö.

Vi var framme vid Rindö vid kvart över 10 ungefär. DP som var först på plats (vad annars?) höll redan på att såga upp en vak när MH och jag kom fram.

Efter en stund kom PB också och vi bestämde att DP och MH skulle vara första dykpar i, medan PB och jag fungerade som ytorganisation och sedan växla om. DP hade dessutom ganska bråttom eftersom gulleponken skulle lägga nytt golv hos mamsen (:-D).

Stod och snackade med PB medan vi frös lite om tårna på isen men efter drygt 30 min kom de andra upp och det var dags för oss att rigga upp och plumsa i.

Direkt när jag kom i tänkte jag igenom hur reggarna kändes och provade att reglera motståndet med skruven. Klockrent var det! Lätt att andas och jag drog ner precis så att det inte bubblade fritt - perfekt!!! Osäkerheten att dyka med för mig helt nya reggar försvann snabbt och det skulle bli ett mycket trevligt och avslappnat dyk. Hade dessutom lånat en liten extravikt (2kg) av MH så jag kunde ha lite mer luft i dräkten - vilket var rackarns trevligt.

Vi gick direkt ner och framme vid vraket jämförde vi ljuskäglan mellan hans WiseLED och min HID. Riktigt bra ljus i hans WiseLED men möjligen något mer precist och skärande ljus i mitten från min HID. Vi cirklade sedan runt vraket ett par varv innan vi tog oss fram (eller bak egentligen) till ingången till nedre rummet där jag för första gången gick in och kikade. Det skulle finnas någon blocknyckel där på en kista men den hittade jag aldrig. Nåja, inne en sväng i alla fall och sedan var det PBs tur medan jag väntade utanför.

Sedan upp till övre rummet där PB gick in och hittade tallrikarna och pannan. Jag struntade i den svängen. Efteråt tog vi ett varv ner i lastrummet och förut. På vägen upp "lyckades" jag silta till det lite för PB vilket ju inte var meningen.

Efter vraket tog vi en sväng in i hamnen för att kika på propellrarna som höll det isfritt runt ett par båtar, för att sedan återvända till vraket och lossa linan. Jag rullade upp den på vägen tillbaka till vraket.

Riktigt nöjda över ett kanonskönt dyk gick vi upp (och fick god lyfthjälp av MH). Av med grejerna och sedan mot Grisslinge och systrarna Delselius för baguettemacka, liten semla och espresso!

Strålande sol, i princip vindstilla, skönt dyk, gott fika och bra sällskap - vad mer kan man begära???

LUFT
Gen.djup 5,95 m
Temp: +0C
Sikt: ca 3-4 m
Dräkt: Torris
Bly: 2 g
200 BAR -> 160 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 18,8 l/min

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - M/S Trassel, Rindö, Sverige