Namn: Lösen:

Dyk nr: 317, M/S Trassel, Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Brockman, Marcus Reyer  
DATUM :
2011-02-20
MAXDJUP :
9 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
-1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
601 ggr

Ut igen med SWE - idag med PB och MR - de lite mer breda grabbarna (MH och DP) hade annat för sig (hrrmm)...

Möttes upp ute på plats på Rindö. Den här gången fick jag såga upp vaken med motorsågen. Vrooom, manligt ;)! Solen sken precis som igår och det var om möjligt ännu lugnare.

MR hade satt på nytt ringsystem så han ville få ner dem i vattnet för första gången.

Då vi var tre stycken hade vi en enkel dykplan. PB gick ner först och satte fast linan på pollaren (som igår) och kom sedan tillbaka och signalerade att vi andra skulle gå ner. Jag plumsade i först och strax efter kom MR. Så följer vi PB fram till vraket. PB vänder sig om och ser då att MR vänt om och upp. PB tecknar till mig att vänta kvar vid relingen och jag gör OK-tecken. Sedan tar han efter MR och kollar vad som är knas.

Efter en stund kommer han tillbaka och signalerar att MR fått knas med inflatorn, men att vi två nu fortsätter dyket.

Vi kör samma runda som igår och sedan in i bygget längst ner. Den här gången hittar jag till och med blocknyckeln :). PB in efter mig. Sedan ett varv åt andra hållet och jag förevisas tallrikarna och pannan inne i byssan (fast utifrån). Jag noterar under hela dyket att jag är aningens för lätt och att jag kan släppa ut luft hela tiden ur dräkten. Efter en stund undrar jag vad som är fel, men det går att dyka vidare.

Lite småfrusen efter en stund tecknar att jag det är dags av tumma dyket och vi beger oss till pollaren för att lossa linan. Vi tar oss sedan tillbaka till vaken i lugn och ro. MR är redo att bistå med "uppkomsten" och saken var biff.

När jag sitter på iskanten vid vaken kommer jag sedan på var "problemet" var där nere. Dräktslangen förser dräkten med luft hela tiden - inte så mycket men lite...

Jag packade ihop samtidigt som PB agerade ytorganisation medan MR (efter att ha fått ordning på sin inflator) tog en liten sväng.

Härligt att dyka! Och tackar för gott sällskap!

LUFT
Gen.djup 5,95 m
Temp: -1C
Sikt: ca 3 m
Dräkt: Torris
Bly: 2 g
160 BAR -> 120 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 17,8 l/min

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Trassel" eller "m/s Storö" Rindö
Peter Brockman - M/S Trassel, Rindö, Sverige