Namn: Lösen:

Dyk nr: 130, M/S Trassel, Rindö, Sverige


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-20
MAXDJUP :
8,9 meter
DYKTID :
36 minuter
VATTENTEMP :
-1 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
668 ggr

Plats, M/S Trassel, Rindö, Sverige

Dyk med parkamrat, Eric Thorén, Marcus Reyier

Väder: Solsken från en klarblå och -10°
Vattentemp: -1°
Sikt: 3m
Vind: Näe

Klev upp kl.08:00 för att packa dykutrustningen som inte hunnit torka klart i går kväll. Käkade lite frulle, hämtade och lastade bilen, sen bar det av.
Hade planerat ta färjan från Värmdö-Rindö kl.10:24, ringde Eric för att höra hur långt han hunnit när jag kom till färjeläget i Stenslätten med en kvart till godo, jodå han väntade i färjeläget i Vaxholm på färjan. Väl framme plockade jag fram och trasslade upp linan som Magnus gjort ett fint nystan av (efter gårdagens dyk) och fäste i stålbalken längst ut på piren. Snart dök Eric upp med motorsågen och gick lös på vaken, den hade frusit igen ordentligt sen igår, var 8-10 cm tjock is. Medan Eric sågar vak dyker även Marcus upp. När allt är förberätt och klart kittar vi upp och gör oss redo.

Jag går i först för att fästa linan i vraket, tömmer vingen och tittar på datorn... var är datorn? F n jag har glömt datorn i bilen, för att slippa gå upp igen får jag låna Erics backup-dator. Nytt försök... fäster linan i pollarna på styrbordssidan av vraket och dyker tillbaka, signalerar med hjälp av stroboskopet (WiseLed Tactical) till Eric och Marcus att det är klart. Snart är också de i och vi beger oss mot vraket, när vi kommer fram vänder plötsligt Marcus och börjar gå tillbaka. Jag ber Eric vänta kvar och dyker efter Marcus till vaken. Han har problem med inflatorn som frusit och fyller vingen. Han säger åt mig att fortsätta med Eric och att han bryter, hjälper honom upp ur vaken innan jag vänder tillbaka till Eric igen. Vi dyker sen nästan samma runda som igår, ett varv medsols vid botten, ett knappt varv vid relingen och sen till muggen. Sen går vi ner i lastrummet och in i bygget Eric ville hitta blocknyckeln han missade igår ;) Tar sen ett litet varv förut i lastrummet innan vi rundar ovan bygget och kikar in genom gluggarna, visar var tallriken och kaffemuggen står. Eric börjar sen känna sig aningen frusen och vi beslutar tumma dyket, lossar linan och dyker lugnt och sansat tillbaka till vaken efter ytterligare ett ljuvligt dyk! Markus hjälper oss upp och vi kommer snart ur all utrustning. Eric ska hem och förbereda kvällens middag, jag har ingen brådska så jag föreslår att Marcus gör ett nytt försök med mig som ytorg och linskötare. Sagt och gjort, han kittar upp och plumsar i. Eric gör mig sällskap på isen en stund innan vi tackar varandra och han styr åter mot färjeläget. Kollar varannan minut så att Marcus är ok och får ok tillbaka. Efter knappt 20 minuter dyker han upp i vaken, nöjd och belåten även han :) Hjälper honom upp och ur utrustningen medan vi snackar lite skit innan det är dags att dra iväg mot färjan... Tack för idag boys!

Ean 32% i 2x12x232 var in/ut 155/115
Bly: 6 kg (v-vikt + 3)
genomsnittsdjup: 5,5 m
SAC: 16,8

Parkamraters loggar:
Marcus Reyier - Sv "Trassel" eller "m/s Storö" Rindö