Namn: Lösen:

Dyk nr: 318, Stavsnäs, Vinterhamn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Peter Brockman och Jens Lind  
DATUM :
2011-03-05
MAXDJUP :
26,2 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
-1 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
508 ggr

Ut med SWE-grabbarna igen. Nu skulle det bli eftermiddagsdyk, sedan lite grilla och till slut ett natt-is-dyk!

Möttes upp i Stavsnäs Vinterhamn kl 14:00. På plats idag var Peter Brockman, Jens Lind och Dennis Persson. Fast Dennis var förkyld så han ställde upp som ytorganisation och grillmästare.

Isfritt utanför hamnen så inget isdyk det här inte. Det började snöa när vi kom fram, men det klarnade strax upp igen. Vi gjorde iordning oss och knallade ner den något besvärliga vägen ner till stranden.

På med grejorna och sedan i vattnet.. Planen var att vi skulle tvärsa över sundet/viken till udden och sedan förlja väggen inåt och snett uppåt och sedan snedda tillbaka mot bryggorna och sedan hem igen. Maxtid på 45 minuter och ta oss ner till max ca 30 meter.

Peter ledde, jag var tvåa och Jens sist. Han förvarnade om att han kanske skulle avbryta litet tidigare än oss andra på grund av ett pysande i ena reggen.

Vi simmade ner och "landskapet" påminde mest om simturen ut mot Harm, med dy och lite bråte på vägen. Hittade några simpor och lyckades fånga en i "svansen" som jag visade Jens och fick en applåd. Släppte den ganska direkt men den la sig på min hand så jag lyfte ner den mot sanden.

När vi kom ner mot 25-26 började jag känna ett ganska starkt obehag, lite snurrig i huvudet och svagt illamående. Jag tecknade problem till Peter och gick något grundare. Vid 17-18 meter avtog obehaget och vi kunde fortsätta dyket i lagom takt men på något grundare vatten.

En simfärd tillbaka och sikten var fin. Väl framme vid bryggorna så tornade stolparna upp sig och det var fint att ligga vid botten och kika upp på hur de tornade upp sig mot ljuset och ytan.

Lugn färd tillbaka och sedan upp igen, alldeles vid strandkanten.

Vi knallade tillbaka till bilarna, plockade ihop och begav oss till nästa dykplats för grillning och nästa dyk.

EAN32
CNS 35% TOT 35%
Gen.djup 12 m
Temp: -1C
Sikt: ca 6-8 m
Dräkt: TORRDRÄKT
Bly: 2 kg
200 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 232BAR)
SAC: 20,0 l/min

Parkamraters loggar:
Jens Lind - Stavsnäs Vinterhamn
Peter Brockman - Stavsnäs vinterhamn, Värmdö, Sverige
Peter Brockman - Svartfotsvraket, Värmdö, Sverige