Namn: Lösen:

Dyk nr: 183, Värdshusvraket, ST Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-03-12
MAXDJUP :
16,7 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
4,5 meter
VISAD :
374 ggr

Började inne på OT med att fylla finluft i alla flarrorna. Passade även på att köpa ny kompass (Sunto sk 7) innan jag drog vidare till Essingen. Svängde in från leden och hamnade bakom en folkvagn, f-låt Volvo, det var CM och MH som även dom anlände nu.

Vi höll på att kitta utrustningen då PB och senare MR dök upp ( dom fick bli dykpar) Vi bestämde turordningen till MH, CM och sist alter ego. På väg ut så ser jag plötsligt CM flaxa förbi snett uppåt och tillbaka????? Misstänkte frysning (blev bekräftat efter dyket). Låg på botten och såg när Cm äntrade ytan och tänkte att han kunde haka på PB och MR, så jag fortstte utåt då jag trodde att MH fortsatt ut till vraket och väl där så märkte jag att det bara var jag där ( även MH hade fått en frysning på inflatorn och vänt tillbaka).

Sikten var fenomenal, ca 4-5m på de bästa ställena. Var ner i lastrummet och passade på att gå in i vraket både i aktern och fören innan jag fortsatte vidare mot aktern efter barbord sida. Var även ute på pråmen en sväng innan jag sammanstrålade med MH och CM igen.

Snurrade ett par varv till innan vi åter gick mot land och bröt den soldränkta ytan efter 61 goa minuter.....

Idag var det ett riktigt skönt vårdyk, tack alla som var med!!!