Namn: Lösen:

Dyk nr: 144, Sv "Trassel" eller "m/s Storö" Rindö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-02-20
MAXDJUP :
7,3 meter
DYKTID :
19 minuter
VATTENTEMP :
0 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
511 ggr

Nu skulle det dykas... Nytt ringsysytem, solen skiner och humöret är på topp.
Eric och Peter har redan fått upp det mesta av vaken, så jag fotar lite medans dom sliter.
På med utrustningen och ned mot vraket. Kommer fram till fören och allt känns finfint då jag plötsligt far i väg rakt upp mot taket, isen eller ytan eller vad man nu ska kalla det. Går så fort att jag varken lyckas slita bort slangen från inflatorn eller skruva av kranen. Man känner sig plötsligt lite liten där man ligger upptryckt under isen och funderar på vad som blir bäst i det här läget, Hmmm.
Nåväl, tar mig tillbaka till vaken och får en välbehövlig putt på väl valda ställen underifrån av Peter.
Svär som en borstbindare och arg som ett bi börjar jag plocka i hop mina grejjer medans jag väntar på dom andra som fluffar runt där nere. Dom kommer så småning om upp och är lyriska över dyket.
Tack för det... Men Peter förbarmar sig och stannar kvar medans jag hoppar i testar utrustningen igen.
Går fram till fören och ligger och gluttar ett tag medans det med jämna mellanrum kommer OK tecken genom linan, ger OK tillbaka och rör mig sakta bakåt efter relingen. Kommer fram till livbojjen och börjar slita som besatt i linan för att komma längre. Inser att det nog beror på att linan är slut, inte att det är Peter som lessnat. Går tillbaka upp och får hjälp upp på isen, denna gån bra mycket gladare då det trots allt blev ett dyk denna dag. Inte så långt, men trots allt nöjd med dagen.
Nitrox 32%

Parkamraters loggar:
Peter Brockman - M/S Trassel, Rindö, Sverige