Namn: Lösen:

Dyk nr: 349, Värdshusvraket, Stora Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-03-19
MAXDJUP :
16,8 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
584 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Det som skulle bli en Grodmännen-isdyk resulterade i två glada själar som själva fick hitta på något. Lite forskande ledde till Värdshusvraket som rapporterades isfritt av gossar här på dykarna (blir så svårt med isdyk om man är två....).

LÅ hämtade mig vid 9 och efter en lite skräckfylld färd ner mot Värdshusbryggan i den nysnöade backen så såg det kanonfint ut nere vid stranden. Vi skramlade ihop prylarna och LÅ klättrade ner med sin kamera. Jag är mer riskbenägen (och långsammare) så jag hoppade ner från bryggan. Vattnet såg ok ut och efter bubbelkoll på 1 m djup så gav vi oss iväg utmed den sträckta linan. Skönt att slippa simma utmed botten.

Problem men inloppsventilen på dräkten. Mycket seg och frysningstendenser som jag märkt tidigare vilket är oskönt. Efter en lagom simning så kom vi fram till styrbords reling i fören. Jag blev lite förvirrad men det var ju ett tag sen. Fick för mig att linan satt vid aktern. Nåja. Vi surfade runt lite i fören och sikten var helt ok. LÅ fotade rejält och jag tog det lite lugnt. Spelet i fören var snyggt.

Akter ut och ner vid rodret på botten där det var ganska klart, kanske 3 m sikt. På väg upp mot relingen så kunde jag konstatera att det var ett bra ytljus och jag testade att ställa kameran på relingen för att få några bilder mot ytljuset.

Kollade bygget och kikade in men det såg trångt ut. Minns att jag varit därinne tidigare men det blev inte så nu. Ner lite i lastrummet och sen åter mot fören. LÅ låg och fotade och lyste på spelet och jag passade på att fota lite.

Efter 30 min så kändes det svalt och vi började återfärden. Stannade lite runt bryggan och sen klättrade vi upp på stranden. Nu var vädret ännu bättre och det blev en kanonfin fikastund på en bänk. Kanonbra.

Trevlig och raskt förmiddagsdyk. Finfint.

1 kg vikt
Faber 2 x 7 x 300
106 bar
SAC 17,4