Namn: Lösen:

Dyk nr: 146, Sv "Värdshusvraket" Essingen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-03-23
MAXDJUP :
14,3 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
1 grader
SIKT :
1 meter
VISAD :
595 ggr

Lyckades hinna ned till Värdshusvraket efter fotboll och sjuka barn. Magnus och Dennis var som vanligt före, men de hade inte kommit så långt med grejerna att jag behövde skämmas alltför mycket. Nu skulle det dykas, och komma upp torr och varm. Så var planen. ICKE.
Börjar med att Dennis efter lite strul ramlar i vattnet och piper efter magnus med en för honom ovanligt spak röst. Kan ha varit lite underställ i kedjan eller nått sånt. Resultatet var i alla fall en skvätt sjövatten på magen. Men han är inte den som gråter för sånt.
Ned till linan och ut mot vraket, märker direkt att det är strömt som bara den. Får ligga och sprattla i 45 grader hela vägen ut. simmar lite kors och tvärs över vraket tills Magnus bjuder in mig i ett litet rum i aktern, avböjjer då jag inte tycker att jag har så där jättekoll på avvägningen. Hoppas dörren står öppen nästa gång vi kommer dit. M och D är i alla fall in och vänder. När dom kommit ut därifrån börjar D känna av det lilla plasket på magen, så vi går mot linan och plaskar tillbaka mot bryggan. Ligger och säkstoppar och svär över min vänster hand. Precis som förra dyket kännde jag hur den börjar bli fuktig ungefär sammtidigt som man kommer till vraket. Sprider sig sakta ned mot lillfingret, även det samma som förra dyket. När vi väl är uppe på land kan man vrida ur handsken. Inte roligt, eller annars är det jag som har taskig humor. När jag bryter ytan kommer ett isflak modell mindre och seglar med flaggan i topp rakt på mitt välansade huvud. Känns bra att få en smäll och isblåsa på samma gång. Väl hemma sliter jag i sär handskarna, eller i alla fall ringen från handsken och ser en liten repa, eller sår där ringarna är sammanfogade. Kletar på liiiite silikon och monterar i hop igen och hoppas att det var det som var felet, och att det hjälper.

Tack grabbar för en blöt tillställning, förutom för Magnus som var torr och lycklig.

Parkamraters loggar:
Dennis Persson - Värdshusvraket, ST Essingen