Namn: Lösen:

Dyk nr: 410, Chan Hol


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2011-03-24
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
74 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
50 meter
VISAD :
336 ggr

T/A stog över andradyket och åkte till gymmet istället. Vi tog Wranglern till Chan Hol. Jäklar vad dom gjort om vid där. En stor mur, lyxigt hus, trädgårdsmästare och dessutom har dom nog grävt ur cenoten, den är djupare nu. Bekvämare också. Färre mygg var det också. En hund kom fram och propsade på att bli kliad på.
Lelo lånade Tomas lampa, en Monkey Diving LED som verkar intressant. Här står man med ena foten i Sidemount/Mexiko-träsket och det andra i Östersjö-träsket. En Wiseledlampa får knappt plats själv i vissa grottor i Mexiko så man måste ha en liten LED som istället kanske inte fungerar så bra i dyvattnet i Östersjön.
Hur ska man göra?
Lerkrusen står kvar vid mynningen men numera även med skelettdelar från bl a en apa (?). T vänster, T vänster och sen tog vi första jumpet till vänster. Efter en stund kom vi till en annan lina som jag tror är mainline vi just lämnat. Tillbaka och upp till nästa jump vänster. Massor av jumps fanns men vi körde vidare på vårat. Till sist kom vi till slutet av linan. Dagen har bjudit på tre såna tillfällen. Utan sidemount hade det varit svårt. Här kom vi upp i ett luftfyllt rum. Vi vände och drog oss hemåt. Lelo ville räkna om gasen vid cenoten och fortsätta men jag ville vila benen inför morgondagen.
När man väl var inne på ett jump insåg man hur förstörd omgivningen runt (under) mainline var. Släpspår, fensparkasspår osv. Jag gör tyvärr också såna och om alla gör ett sånt så märks det snart.